21.9.2020

Futsal-Liiga käynnistyi - "10 vuodessa lähes kaikki muuttunut"

Mad Maxin Mikko Matinaro sai Futsal-Liigan avauskierroksella täyteen 200 tehopistettä liigatasolla.

Matinaro pelasi ensimmäiset pelinsä liigassa kaudella 2010.

- Voisi sanoa, että kymmenessä vuodessa lähes kaikki on muuttunut, kaikilla osa-alueilla. Peli liigassa on paljon taktisempaa ja joukkueet huomioivat entistä enemmän puolustuspelaamista, Matinaro kertoo.

32-vuotiaan Matinaron mukaan lajitietous on kasvanut, joka on vienyt futsalia eteenpäin Suomessa.

- Silloin ennen sitä joutui etsimään itse tietoa netistä. Nyt lajitietous on lisääntynyt huomattavasti ja yksi tärkeä asia siihen on ollut ulkomailta tulleet ammattivalmentajat.

- Joukkueet ja pelaajat ovat nyt myös paljon ammattimaisempia. Nämä kaikki asiat ruokkivat myös maajoukkueen menestystä, Matinaro korostaa.

Futsal-Liigan avauskierroksella Mad Max voitti JoSePan 5-2. Matinaro napsi pelistä tehot 1+1. Kokonaistehot liigasta ovat nyt 124+77, joten kokenut pelaaja rikkoi 200 liigapisteen rajapyykin.

- Olin tietoinen lähestyvästä rajapyykistä ja olihan se hieno rikkoa, Matinaro toteaa.

- Ehkä parhaiten on mielessä näistä tehopisteistä kolme maalia kevään 2016 pronssiottelussa SoVon riveissä GFT:tä vastaan. 

Kausi 2019-2020 jäi kesken viime keväänä, kun koronaepidemia pakotti sarjan tauolle kokonaan.

- Viime kaudesta jäi hampaankoloon, kun kausi keskeytyi äkillisesti. Meillä oli hyvä meno päällä siinä. Se oli pieno shokki, kun futsal loppui kuin seinään, Matinaro kuvailee viime kevään tunnelmia.

- Takana on siis aika pitkä pre-season, mutta kiva kun nyt pelit taas käynnissä.

Kaudella 2020-2021 miesten Futsal-Liiga pelataan 14 joukkueen voimin.

- Mielenkiintoinen kausi on tulossa. Kärki tulee varmasti erottumaan, mutta kysymysmerkki on vielä kärjen laajuus. Ehkä kovimmat suosikit ovat Akaa, KaDy ja pohjoisen Kemi ja Tornio.

- Meidän tavoitteena on mennä Mad Maxin kanssa pudotuspeleihin ja napata vielä kotietu niihin, Matinaro kertoo.