Join The Players Union! Register from here.
22.1.2022

Henri Alamikkotervo miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet GFT:n Henri Alamikkotervon miesten Futsal-Liigan joulukuun kuukauden pelaajaksi.

Alamikkotervon valinta osui erityiseen sopivaan hetkeen, sillä nuori pelaaja laukoi torstaina futsalin EM-kisoissa Suomen arvokisahistorian kaksi ensimmäistä maalia. Upealla, ennakkoluulottomalla esityksellään EM-parketilla Alamikkotervo pelasi torstaina itsensä paitsi laji-ihmisten myös monien uusien suomalaisten mieliin ja sydämiin. Alamikkotervo nousi maajoukkueen pelaavaan EM-kisakokoonpanoon viime hetkellä Mikko Kytölän loukkaantumisen ja poisjäännin johdosta.

Nuoren pelaajan ura on ollut yhtä nousukiitoa. Alamikkotervon ura alkoi KePS:n riveissä nuorten sarjoissa, sieltä taitavan pelaajan nappasi riveihinsä ToPV kausille 2019–2020 ja 2020–2021. Kuluvalle kaudelle 2021–2022 Alamikkotervo teki sopimuksen GFT:n kanssa, kun Helsingistä saatu opiskelupaikka toi pelaajan pääkaupunkiseudulle.

– Tunnustus tuntuu ehdottomasti erittäin hyvältä ja on merkki siitä, että monia asioita on tehty oikein. Monet liigan ja maajoukkueen kokeneista pelaajista ovat aktiivisesti auttaneet ja auttavat edelleen minua kehittymään paremmaksi futsalpelaajaksi. He ovat osaltaan mahdollistaneet, että olen päässyt pelaajana sille tasolle, missä olen nyt. Paljon on vielä opittavaa, mutta tunnen, että olen saanut täyden tuen kehittymiselleni kokeneemmilta pelaajilta, Alamikkotervo jakaa kiitosta joukkuetovereilleen.

Alkukausi on vierähtänyt uuden seuran riveissä. Alamikkotervo on saanut pelata paljon yhdessä kokeneiden maajoukkuepelaajien Panu Aution ja Miika Hosion sekä maalivahti Antti Koivumäen kanssa. GFT:stä löytyy runsaasti laajuutta ja leveyttä maajoukkuemiesten ulkopuoleltakin, joten seura on Alamikkotervolle oiva paikka kehittyä.

– Kausi on sujunut hyvin muutamaa kitkerää tappiota lukuun ottamatta. Olen päässyt mielestäni hyvin sisälle GFT:n pelitapaan ja joukkueeseen. Tunsin joitakin pelaajia jo ennestään maajoukkueen kautta, mikä tietenkin helpotti joukkueeseen sisälle pääsyä. Koko joukkue on ottanut minut hyvin vastaan, Alamikkotervo kiittelee.

– Opiskelun ja pelaamisen yhdistäminen on sujunut vaivatta, erityisesti siksi, että kaikki kouluun liittyvä tapahtuu tällä hetkellä etänä. Pystyn siis itse luomaan päivään rytmin, jolla treenaaminen ja palautuminen onnistuu parhaalla tavalla. Opiskelu ei ainakaan vielä ole vienyt liikaa aikaa, vaan toiminut hyvänä vastapainona harjoittelulle ja pelaamiselle, miettii Alamikkotervo yliopisto-opiskelun yhdistämistä peliuraan.

Meneillään olevalla kaudella Henri on pelannut kaikki GFT:n 13 runkosarjan ottelua, joissa hän on tehnyt 11 maalia ja 6 maalisyöttöä. Joulukuun kolmessa ottelussa Alamikkotervolle kertyi tehot 4 + 1 GFT:n voittaessa AU:n ja KaDyn. Espoolaiset jäivät EM-kisatauolle runkosarjan viidentenä.