3.10.2019

KuPS:n Ville Saxman Veikkausliigan kuukauden pelaaja

Veikkausliigan pelaajat ovat valinneet KuPS:n Ville Saxmanin kuukauden pelaajaksi.

Veikkausliigan syyskuun pelaajaksi on valittu Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Ville Saxman, joka pelasi syyskuussa täydet minuutit kolmessa Veikkausliigan ottelussa. Saxman työskenteli väsymättä oman joukkueensa menestyksen eteen ja viimeisteli Ilvestä vastaan myös yhden maalin.

Syyskuun valmentajaksi on valittu niin ikään KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara. Joukkue otti syyskuun kolmesta ottelusta kolme voittoa ja on hyvissä asemissa Veikkausliigan mestaruustaistelussa.

Kuukauden joukkueeseen nimettiin viisi pelaajaa KuPS:sta ja neljä pelaajaa FC Hongasta. FC Lahdesta ja HIFK:sta nimettiin molemmista yksi pelaaja kuukauden joukkueeseen.

Kuukauden pelaajan valinnasta ovat päättäneet Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. Veikkausliiga on valinnut kuukauden valmentajan ja kuukauden joukkueen.

Ville Saxman ja Jani Honkavaara palkitaan sunnuntaina 6.10. Savon Sanomat Areenalla pelattavassa ottelussa KuPS – FC Honka.

Veikkausliigan syyskuun joukkue (4-2-3-1):

Otso Virtanen (KuPS)
Henri Aalto (FC Honka) – Tabi Manga (KuPS) – Gideon Baah (FC Honka) – Luis Carlos Murillo (KuPS)
Javi Hervas (FC Honka) – Ville Saxman (KuPS)
Ilmari Niskanen (KuPS) – Luis Henrique (HIFK) – Demba Savage (FC Honka)
Jeronimo Amione (FC Lahti)