6.7.2020

Pelaajat äänestävät taas kuukauden parhaat - "Pelaajan ääni saadaan kuuluviin"

Veikkausliigassa, Kansallisessa Liigassa, naisten Ykkösessä ja miesten Ykkösessä pelaajat äänestävät tuttuun tapaan myös kaudella 2020 kuukauden parhaat pelaajat.

Jokainen joukkue antaa yhteyshenkilönsä johdolla yhden äänen valitsemalleen kuukauden parhaalle pelaajalle. Oman joukkueen pelaajaa ei saa äänestää.

Ensimmäinen äänestys on tehty Kansallisessa Liigassa, jossa pelattiin kesäkuussa kolme pelikierrosta. Kauden ensimmäinen Veikkauksen kuukauden pelaaja julkistetaan lähipäivinä yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Muun kolmen sarjan kuukauden parhaat äänestetään ensimmäisen kerran heinäkuun pelien jälkeen. Talvella kuukauden pelaajat äänestettiin miesten ja naisten Futsal-Liigoissa.

Kauden päätteeksi Pelaajayhdistys organisoi kaikissa edustamissaan sarjoissa äänestyksen, jossa valitaan jokaisen sarjan paras pelaaja ja myös pelipaikkakohtaiset parhaat.

- On tärkeää, että pelaajan ääni saadaan kuuluviin, kun parhaita valitaan. He ovat kuitenkin pelin parhaita asiantuntijoita. Ja pelaajat näkevät suoritukset ja työmäärän kentällä, eivätkä vaan tilastoja, JPY:n hallituksen jäsen Hanna Ruohomaa toteaa.