14.8.2020

PKR ja Veikkaus tarjoavat pyyhkeet myös Kansallisen Liigan vierasjoukkueille

Kaudella 2020 myös Kansallisessa Liigassa jokaista vierasjoukkuetta odottaa pukukopissa Veikkauksen ja Punainen kortti rasismille -hankkeen yhteistyössä teettämät pyyhkeet.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja pelaajien aloitteesta aloitetun yhteistyön tarkoituksena on toivottaa jokainen vierasjoukkueen pelaaja tervetulleeksi ottelupaikkakunnalle ja samalla helpottaa pelaajan arkea vieraspeleissä.

Idea sai alkunsa JPY:n pukukoppikierroksista ja pelaajien ehdotus otettiin käyttöön kaudeksi 2017 Veikkausliigassa. Nyt malli on käytössä myös Kansallisessa Liigassa.

- Todella upea juttu, että saatiin pyyhkeet myös Kansalliseen Liigaan. Siitä iso kiitos JPY:n lisäksi Veikkaukselle ja PKR:lle, HJK:n Hanna Ruohomaa iloitsee.

- Lähes kaikki pelaajat Kansallisessa Liigassa on kaksoisuralaisia, eli pelaamisen lisäksi joko opiskellaan tai käydään töissä. Pyyhkeet vieraskopeissa on yksi askel, millä ehdottomasti helpotetaan pelaajien tiukkaa arkea. Pyyhehankinnalla viestitään myös pelaajille, että heitä arvostetaan ja heistä välitetään, JPY:n hallituksen jäsen Ruohomaa toteaa.

Veikkausliigassa vierasjoukkueiden pyyhkeistä on tullut pelaajilta hyvää palautetta. Tämän takia konsepti laajennettiin myös Kansalliseen Liigaan.

- Upeaa, että saadaan pyyhkeet nyt myös kansalliseen liigaan! Asiasta on ollut paljon puhetta pukukoppikierroksilla, joten tiedän että pyyhkeitä on odotettu, KuPS:n pelaaja ja JPY:n hallituksen jäsen Paula Auvinen kertoo.

- Kuopiosta reissataan pitkiä matkoja ja arki paranee kun märkä pyyhe ei matkusta enää mukana pelikassissa, Auvinen kiittelee.