16.1.2018

Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy – ”Kovia pelejä talvelle”

Miesten Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kakkosessa pelaava Musan Salaman Jesse Junnilan mukaan uudistettu cup-järjestelmä hyödyttää erityisesti pienempiä seuroja.

Suomen Cup koki viime kaudeksi huomattavan muutoksen, kun vuoden 2017 cupin pelit aloitettiin jo syksyllä 2016 ja talvella pelattiin lohkovaihe. Siinä olivat mukana kaikki Veikkausliigan, Ykkösen, Kakkosen nousukarsintajoukkueet sekä alkukierroksilta lohkovaiheeseen mukaan selvinneet joukkueet. Uudistus herätti runsaasti keskustelua ja erityisesti fanit olivat hyvin kriittisiä muutoksesta. Pelaajien ja valmentajien puolelta uudistus sai kuitenkin varovaisen hyväksynnän.

- Itse ainakin tykkään tästä enemmän kuin kerrasta poikki -järjestelmästä. Pääsemme pelaamaan enemmän kovia pelejä talvella. Mielestäni tämä hyödyttää erityisesti Ykkösen ja Kakkosen joukkueita, Junnila toteaa.

MuSa oli mukana myös viime kaudella lohkovaiheessa. MuSan lohkovaiheen ainoaksi voitoksi jäi VPS:n päänahka, mutta vaikka tie lopulta katkesi alkulohkoon, niin Junnila piti kokemusta positiivisena.

- Saimme kovia pelejä talveen ja pystyimme mittamaan itseämme Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueita vastaan. Oli kiva huomata, että pysyi hyvin menossa mukana ja se toi joukkueelle lisää itseluottamusta.

Tällä kaudella MuSa pääsee haastamaan kolmea liigajoukkuetta, kun lohkossa pelaavat KuPS, RoPS ja PS Kemi. Lohkon täydentävät Ykkösen joukkueet AC Kajaani ja AC Oulu.

- Pitkiä reissuja on ainakin tiedossa. Jokaiseen otteluun lähdetään haastamaan ja näemme samalla missä menemme. Aina lähdetään voittamaan ja kyllä me jatkopaikkaa tavoittelemme.

MuSa pelasi viime vuonna hyvän kauden sijoittuen Kakkosen B-lohkossa toiseksi jääden niukasti nousukarsintojen ulkopuolelle. Tulevaan kauteen valmistautuminen on täydessä vauhdissa.

- Joukkue on hyvässä tilanteessa eikä meillä taida olla ainuttakaan loukkaantumista. Pari uutta pelaajaa on tullut mukaan, mutta toisaalta myös pari on lähtenyt. Reilu kuukauden verran olemme nyt harjoitelleet, valottaa Junnila.

MuSa aloittaa lohkovaiheen perjantaina kohtaamalla vieraskentällä KuPS:n.