Join The Players Union! Register from here.
6.9.2024

Olivia Ulenius Kansallisen Liigan kuukauden pelaaja

Åland Unitedin Olivia Ulenius on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan elokuun kuukauden pelaajaksi.

Åland United pelasi vahvan elokuun voittaen kolme ottelua ja pistäen HJK:n ahtaalle. Voitolla Åland United lunasti paikan neljän parhaan kesken pelattavaan Mestaruussarjaan.

Åland Unitedin hyökkäyspelaaminen rullasi komeasti elokuussa, kun se takoi neljään otteluun peräti 19 maalia, joista 11 syntyi PKKU:n verkkoon. Uleniuksella oli iso rooli joukkueen hyökkäyspelaamisessa viimeistellen neljä ja alustaen kaksi maalia.

- Olen hyvin iloinen saadessani kuukauden pelaajan palkinnon. Kuukausi oli kokonaisuudessaan vahva sekä minulta että joukkueelta. Tein neljä maalia ja annoin pari syöttöä ja mielestäni joukkueena pelasimme tähän saakka parhaimman kuukautemme. Olemme joukkueena pystyneet menemään eteenpäin, Ulenius arvioi elokuun antia.

Åland Unitedin kausi on ollut pienoista aaltoliikettä, mutta se onnistui lopulta taistelemaan paikan Mestaruussarjassa.

- Aloitimme kauden hyvin, mutta sen jälkeen osui hieman huonompi vaihe. Olemme tehneet kovaa töitä ja pystyneet sitä kautta parantamaan peliämme ja ottamaan muutamia voittoja. Meillä on vielä pienet mahdollisuudet pronssiin ja sitä lähdemme tavoittelemaan.

- Oma kauteni ei ole ollut paras mahdollinen, mutta olen siitä huolimatta mielestäni kehittynyt sekä kentällä että sen ulkopuolella. Näen itseni edelleen tärkeänä pelaajana joukkueelle ja pystyn auttamaan joukkuetta, Ulenius arvioi.

Mitaleille yltäminen vaatisi Åland Unitedilta täydellistä onnistumista Mestaruussarjassa ja samalla HPS:n tai KuPS:n kompastelua, sillä eroa Hopsiin on 11 pistettä Mestaruussarjaan lähdettäessä. Ulenius ei kuitenkaan suostu vielä heittämään kirvestä kaivoon mitalihaaveiden suhteen.

- Lähdemme taistelemaan mitalista ja uskomme pystyvämme siihen, jos pelaamme parhaalla tasollamme.

Valinta kuukauden pelaajaksi on Uleniukselle toinen ja edellinen oli valinta syyskuun pelaajaksi kaudella 2022.

- Toivottavasti seuraavaa kuukauden pelaajan valintaa ei tarvitse odottaa kahta vuotta, Ulenius naurahtaa.