Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
28.9.2020

”Urheilu-uran loppuminen on erittäin suuri elämänmuutos”

Aurator Varainhoito Oy ja Jalkapallon Pelaajayhdistys ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2002.

Jalkapallon Pelaajayhdistys haluaa tukea ja auttaa pelaajia myös talousasioissa, jotta peliurasta jäisi muutakin kuin muistoja ja mitaleita. JPY:n pitkäaikainen yhteistyökumppani on Aurator Varainhoito Oy.

Aurator Varainhoito Oy tarjoaa asiakkailleen räätälöityä varainhoitopalvelua. Sillä on pitkä kokemus ammattiurheilijoiden varainhoidosta ja sen asettamista erityisvaatimuksista. Aurator auttaa urheilija-asiakkaita muun muassa verotusasioissa ja uran jälkeisen toimeentulon turvaamisessa.

Mikko Paalijärvi toimii Aurator Varainhoidossa varainhoitajana. Hänellä on asiakkaanaan useita kymmeniä urheilijoita. 

- Ensimmäiset asiakkaat urheilun parista tulivat aikoinaan jääkiekon parista, mutta tänä päivänä eri lajien kirjo on varsin laaja, Paalijärvi kertoo.

- Omiin työtehtäviini kuuluu täyden valtakirjan salkunhoito. Käytännössä tämä tarkoittaa sijoituspäätösten tekemistä, sijoituskohteiden analysointia, markkinoiden ja makrotalouden seuraamista. Asiakkaitani ovat yksityishenkilöt, yhteisöt ja yritykset. Yhteydenpito asiakkaisiin on myös tärkeä osa työtäni.

Paalijärvi on toiminut alalla jo pitkään. Alan opinnot hän suoritti Turun kauppakorkeakoulussa ja Harvardin yliopistossa Bostonissa. Opiskelujen jälkeen sopiva työpaikka löytyi Aurator Varainhoito Oy:stä. 

- Nuorempana pelasin jalkapalloa ja tennistä. Jalkapallo jäi pois kuvioista jossain vaiheessa yläasteella, tennistä pelasin vielä lukioiässä. Molempien lajien parista minulla on todella hyviä muistoja. Varsinkin jalkapalloa seuraan edelleen aktiivisesti, erityisesti Liverpoolin pelejä Valioliigassa sekä tietysti Suomen maajoukkueen hienoja esityksiä. 

- Oma 9-vuotias tyttäreni pelaa TPS:n paidassa, hänen pelejään seuraan paikan päällä aina kuin se on mahdollista.  Nykyisin pidän omasta kunnostani huolta kuntosalilla sekä maantiepyöräilemällä.

Paalijärvi korostaa, että urheilijan kannattaa jo hyvissä ajoin uran aikana suunnitella myös uran jälkeistä elämää.

- Uran jälkeisen toimeentulon turvaamisen suunnitteluun kannattaa käyttää hieman aikaa. Urheilu-uran loppuminen on erittäin suuri elämänmuutos. Järkevä taloudenhoito edesauttaa osaltaan sopeutumista urheilu-uran jälkeiseen elämään. Urheilijoilla on arvokasta henkistä pääomaa, muun muassa tavoitteellisesta työnteosta ja joukkueessa toimimisesta, joista on taatusti hyötyä myöhemmin työelämässä.

Lue lisää urheilijatulon rahastoinnista:
https://www.urheilijoidenrahasto.fi/