Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Mental Health online

Mielenterveyden ongelmat koskettavat meistä lähes jokaista jollain tapaa, eivätkä jalkapalloilijat ole poikkeus. Pelaajayhdistysten kansainvälisen kattojärjestön FIFPRO:n mukaan pelaajista 20-35% kokee peliuransa aikana masennus- tai ahdistusoireita ja 4-9% kärsii uhkapeli -tai päihdeongelmista.

Peliuran aikana ongelmia voivat aiheuttaa mm. uran etenemiseen liittyvät ongelmat, loukkaantumiset, menestymisen paineet ja monenlaiset jalkapallon ulkopuoliset arjessa eteen tulevat asiat, esim. ihmissuhteisiin ja parisuhteeseen liittyvät ongelmat. Urheilussa mielenterveyden ongelmista puhuminen on ollut perinteisesti vaiettua ja stigmatisoivaa.

Miten voin saada apua?

Jos koet että tarvitset apua elämässäsi eteen tulevissa asioissa, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevan lomakkeen kautta. Sinuun otetaan yhteyttä 24h sisällä viestin lähettämisestä koulutetun mielenterveystyöntekijän toimesta. Kaikilla mielenterveysryhmän työntekijöillä on myös kokemusta kotimaisesta pääsarjajalkapallosta. Palvelu on JPY:n jäsenille ilmaista ja täysin luottamuksellista. Keskusteluapua sinun on mahdollista saada enintään 5 kertaa.  

Miten toimit jos ole huolissasi joukkuetoveristasi?

Vaikka asian ottaminen esille saattaa tuntua sinusta hankalalta, ota asia puheeksi ja kerro hänelle miksi olet huolissasi hänestä. Rohkaise pelikaveriasi puhumaan asiasta kanssasi tai läheistensä kanssa ja neuvo häntä olemaan yhteydessä meihin tai seuran lääkäriin. Jos tarvitset lisätietoa joukkuekaverisi auttamisesta, voit olla meihin yhteydessä alla olevan lomakkeen kautta.

Täytä alla olevat tiedot, niin sinuun ollaan yhteydesä 24 tunnin kuluessa