Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

FIFPRO

Maailman suurimman kattojärjestön alla

FIFPRO on kansainvälinen jalkapallon pelaajayhdistysten kattosjärjestö, joka edustaa yli 65 000 ammattipelaajaa ympäri maailmaa. Suomen Jalkapallon Pelaajayhdistys sai jalkapallon kansainvälisen pelaajayhdistyksien kattojärjestön FIFPRO:n täysjäsenyyden vuonna 2001. JPY:n jäsenenä olet automaattisesti myös FIFPRO:n jäsen. 

FIFPRO:n edustajat istuvat täysvaltaisina jäseninä mukana kaikissa kansainvälistä jalkapalloa koskevissa neuvottelupöydissä ja päätökset heijastuvat suoraan myös suomalaiseen jalkapalloon. Kansaivälinen jalkapalloliitto FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA tekevät lajiin kohdistuvia päätöksiä jatkuvasti ja se kolmas neuvotteluosapuoli näissä asioissa on FIFPRO, joka valvoo puolestaan suoraan pelaajien etuja.

Suomi on pieni jalkapallomaa maailmassa ja jopa Euroopassa, mutta silti erittäin aktiivinen toimija FIFPRO:ssa. Pelaajiemme palkkataso on selkeästi yleisen eurooppalaisen palkkatason alapuolella, mutta olemme saaneet ne omat perusasiamme kuntoon juuri FIFPRO:n tuella. Kansainväliset sopimukset ovat kattavia ja olemme yhteisten kansainvälisten sopimusten alla. Me emme ehkä aina voita niitä pelejä, kuten suuremmat jalkapallomaat, mutta me voimme tuoda tekniikan ja muun älyllisen osaamisemme kautta oman panoksemme tähän jalkapallomaailmaan. Esimerkiksi suomalainen ottelumanipulaatioita vastaan kehitetty Red Button -järjestelmä on saanut lupaavan vastaanoton koko jalkapalloilevassa maailmassa ja se saattaa olla se meidän suuri panoksemme tähän kansainväliseen jalkapallomaailmaan, Pelaajayhdistyksen kunniapuheenjohtaja Markus Juhola kertoo.

Tutustu FIFPRO:n sivuihin »

Me olemme pieni jalkapallomaa, mutta silti erittäin aktiivinen toimija FIFPRO:ssa.

Markus Juhola, JPY:n kunniapuheenjohtaja