Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Pelaajasopimus

Yleiset sopimusehdot

JPY:n neuvottelema yhtenäinen pelaajasopimusmalli on ollut käytössä kaikissa huippusarjoissamme vuodesta 2012 lähtien. Yhtenäisten sopimusehtojen voimaan saattaminen oli Pelaajayhdistykselle tärkeä työvoitto, jonka ansiosta pelaajien oikeudellinen asema suomalaisessa jalkapallossa parani merkittävästi. Sopimusehdot ovat voimassa kaikissa Palloliiton valtakunnallisissa jalkapallosarjoissa (Veikkausliiga, Ykkösliiga, Ykkönen, Kakkonen, Kansallinen Liiga, Naisten Ykkönen). Myös miesten ja naisten Futsal-Liigassa on käytössä yhtenäinen sopimuspohja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla näiden sarjojen pelaajilla on Palloliiton sääntöjen mukaan oltava käytössä virallinen sopimuspohja.

Pelaajan, joka ei ole EU:n/ETA:n/Sveitsin kansalainen, tulee saada pelaajasopimuksen mukaan veronalaista tuloa KELA:n vuosittain määrittelemän minimitoimeentulon verran. Vuonna 2024 tämä tuloraja on vähintään 1399 euroa per kuukausi. Mikäli pelaaja on hakenut oleskelulupaa muun syyn kuin urheilun vuoksi ja hänelle on se myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Pääset tutustumaan jalkapallon päivitettyihin sopimusehtoihin täältä.
Pääset tutustumaan futsalin päivitettyihin sopimusehtoihin täältä

Onko kysyttävää tai tarvitsetko apua ja neuvoja pelaajasopimukseen liittyvissä ongelmatilanteissa?

Ota yhteyttä!

Panu Autio
panu.autio@jpy.fi

+358 40 7022710

Suomen Palloliiton yhteisen pelaajasopimuksen toteutuminen takasi työrauhan niin seuroille kuin pelaajillekin. Sekä seurat että pelaajat tietävät millaiseen luotettavaan sopimuspaperiin nimensä laittavat ja sopimuksen sisältöasioista ei ole ollut erimielisyyksiä.

Markus Juhola, JPY:n kunniapuheenjohtaja