Jumbo image

Pelaajayhdistys

Jalkapallon Pelaajayhdistys eli JPY on pelaajien oma yhdistys, jonka missiona on olla "pelin ja pelaajan puolella".

Visiomme 2018 on, että "JPY on luotettava pelaajien aseman edistäjä ja jalkapalloperheen edelläkävijä"

Tärkeimmät arvomme ovat: 

Yhteisöllisyys
Luotettavuus
Kansainvälisyys 
Yhdenvertaisuus

Yhdistyksen strategia ja visio 2018

Mihin suomifutis on matkalla? Mikä on Jalkapallon Pelaajayhdistyksen (JPY) rooli kehityksessä? Miten JPY voi auttaa pelaajia heidän arjessaan? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdittiin kun JPY:n avaintoimijat kokoontuivat visioimaan askelmerkkejä tuleville vuosille. Hallituksen jäsenten ja työntekijöiden työpajassa luotiin JPY:lle uusi visio seuraavalle kolmivuotiskaudelle, joka päättyy vuoteen 2018.

Puheenjohtaja Pekka Sihvola on tyytyväinen visioon ja avaa prosessia sen taustalla: “Visiotyön pohjaksi kerättiin aktiivisten jäsenten näkemyksiä. Kauden 2015 aikana JPY järjesti kaksi yhteyshenkilötapaamista, joista toinen oli suunnattu pelkästään naispelaajille. Näissä tapahtumissa kuunneltiin ja pohdittiin yhdessä pelaajien kanssa millaista on arki suomifutiksessa ja miten Pelaajayhdistys voisi kehittää toimintaansa.”

Mitä visio sitten tarkoittaa? Puheenjohtaja Sihvola avaa visiolausetta kohta kohdalta.

JPY on luotettava... “Luotettavuus on elinehtomme. Tutkimusten mukaan pelaajat kokevat Jalkapallon pelaajayhdistyksen luotettavana toimijana ja se on ehdoton tavoite jatkossakin.”

...pelaajien aseman edistäjä... “Koko yhdistys on olemassa pelaajia varten ja kaikkea toimintaamme tulee ohjata tavoite edistää pelaajien asemaa, mahdollisimman monipuolisesti ja tehokkaasti.”

...ja jalkapalloperheen edelläkävijä. “Suomalainen jalkapallo saadaan nousemaan vain ja ainoastaan hedelmällisellä yhteistyöllä eri sidosryhmien välillä. Me pystymme eniten vaikuttamaan omaan toimintaamme, joten se ruutu tulee hoitaa niin hyvin että pystymme näyttämään esimerkkiä muille.”

“Arvojen - yhteisöllisyys, luotettavuus, kansainvälisyys ja yhdenvertaisuus - tulee välittyä kaikesta toiminnastamme.” JPY:n hallitustoiminnassa vuodesta 2008 lähtien mukana ollut Sihvola linjaa.

Vuonna 2015 Pelaajayhdistys teki itselleen vision historiansa kolmannen kerran ja sitä päivitetään kolmen vuoden välein. Visio toimii tietynlaisena unelmana ja arkisen työn peruskivenä sekä suunnannäyttäjänä. Aiempien visioiden avulla ollaan muun muassa yritetty nostaa jäsenmääriä ja lisätä suomalaisten jalkapalloilijoiden arvostusta.

 

Visio 2012 Suomalaisten huippusarjojen kaikki pelaajat ovat Pelaajayhdistyksen jäseniä

Visio 2015 Pelaajat ovat arvostettuja vaikuttajia kentällä ja kentän ulkopuolella

Visio 2018 JPY on luotettava pelaajien aseman edistäjä ja jalkapalloperheen edelläkävijä