Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Peliura

Tukea ja tunnustusta pelikentille

Pelaajayhdistys haluaa tukea pelaajien kehittymistä ja antaa tunnustusta pelikentillä ansioituneille pelaajille. Kuukauden ja kauden parhaiden pelaajien äänestykset nostavat ansioituneita pelaajia jalustalle ja antavat pelaajille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin valintoja tehdessä. Pelaajapörssin sopimuksettomien pelaajien toiminnan avulla pyritään auttamaan jäseniä, jotka ovat ilman joukkuetta. 

JPY haluaa, että pelaajilla on sopimusasiat kunnossa ja selkeä kuva siitä, mistä on sovittu. Vuodesta 2012 voimassa olleet yhtenäiset sopimusehdot olivat iso työvoitto Pelaajayhdistykselle ja tärkeä askel pelaajien paremman oikeusturvan puolesta. Nykyisin Veikkausliigassa, Ykkösessä, Kakkosessa ja Naisten Liigassa sekä Naisten Ykkösessä käytetään yhtenäistä kaikille samaa sopimuspohjaa. 

Vedonlyöntiin liittyät kysymykset herättävät paljon keskustelua ja pelaajien on hyvä olla perillä siitä, mitä he saavat pelata ja mitä eivät sekä millaisia tietoja saa luovuttaa ulkopuolisille. Ottelumanipulaation kitkemiseksi JPY on luonut pelaajille kännykällä toimivan Red Button -työkalun, jonka avulla pelaajat voivat raportoida anonyymisti, jos heihin ollaan yhteydessä tai he kuulevat mitään ottelumanipulaation liittyvää. 

Pelaajalla itsellään on tietenkin isoin vastuu omasta urastaan. JPY:n tavoite on kuitenkin tarjota sopivia työkaluja tueksi ja tunnustukseksi peliuran eri vaiheille. 

Antti Okkonen