Rasvoilla ei ole merkitystä suorituskykyyn, ja niiden liika saanti voi viedä tilaa riittävältä hiilihydraatinsaannilta. Rasvat toimivat välttämättömien rasvahappojen sekä rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A-, D-, E- ja K-vitamiinien lähteenä. Niillä voidaan varmistaa myös riittävä energiansaanti. Rasva toimii elimistön energianlähteenä matalatehoisissa suorituksissa, kun hiilihydraatti on kovatehoisimpien suoritusten energianlähde.
Suositeltu rasvansaanti on jalkapalloilijoilla 1–2 g/kg/vrk. Sitä alhaisempi saanti voi heikentää terveyttä, kuten hormonitasapainoa, sekä palautumista ja kehittymistä. Tyydyttymättömien ja monityydyttymättömien rasvahappojen suosiminen verrattuna tyydyttyneisiin on terveyden kannalta edullista, ja siten suositeltavaa. Tyydyttymätöntä rasvaa saa muun muassa seuraavista ruoista:
Margariini
Oliivi-, rypsi- ja rapsiöljy
Kalat
Pähkinät ja siemenet
Avokado
© Matilda Nurmi & Jalkapallon Pelaajayhdistys. Materiaalien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.