Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Liikunnanohjauksen perustutkinto ammattiurheilijoille

Liikunnanohjauksen perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Koulutuksesta valmistuneen ammattinimike on liikuntaneuvoja. Opiskelu kestää koulutustaustasta riippuen 2-3 vuotta. Tutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden yliopisto- ja korkeakouluopintoihin. Seuraava haku koulutukseen julkaistaan myöhemmin. 

Omat opintopolut kesä- ja talvilajeille
Kesä- ja talvilajien urheilijoille on omat monimuotoryhmänsä, joiden aikataulutus on suunniteltu lajien vuosirytmi huomioon ottaen. Koulutus on tarkoitettu vähintään peruskoulun oppimäärän suorittaneille tavoitteellisessa valmennuksessa oleville urheilijoille. Kesälajien koulutus soveltuu erityisesti mm. jalkapalloa, pesäpalloa, yleisurheilua, golfia, kamppailulajeja tai muita vastaavia lajeja ammattimaisesti harjoitteleville aikuisurheilijoille. Talvilajien koulutus soveltuu erityisesti mm. futsalin, jääkiekon, hiihtolajien, koripallon ja lentopallon ammattimaisesti harjoitteleville aikuisurheilijoille.

Käytännönläheistä koulutusta
Koulutus antaa perustiedot valmennuksesta, terveyskasvatuksesta, yleisimmistä liikuntalajeista ja niiden ohjaamisesta. Opiskelija saa monipuoliset valmiudet erilaisiin liikunta- ja  vapaa-aika-alan ohjaustehtäviin sekä  itsenäisenä ammatinharjoittajana toimimiseen. 

Haku monimuotokoulutukseen
Joustava monimuotokoulutus koostuu lähiopintojaksoista Vierumäellä, etäopinnoista, oppimistehtävistä ja työssäoppimisjaksoista esimerkiksi omassa urheiluseurassasi. 

Seuraa hakuohjeita ja aikatauluja sekä lue lisää Vierumäen sivuilta.

 

Loistava mahdollisuus yhdistää opiskelu ja pelaaminen. Opetus tapahtuu aina urheilijoiden ehdoilla ja painottuu pääsääntöisesti kauden jälkeen alkavalle lähijaksoille. Vierumäki tarjoaa urhelijoille mahtavat treeniolosuhteet, opetus painottuu mahdollisimman paljon käytäntöön ja aitoihin asiakastilanteisiin. Voisin sanoa, että opiskelu ei tunnu opiskelulta ja plussana vielä huippupätevät ja -mukavat opettajat.

Emmi Alanen