Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Jalkapallo kuuluu kaikille

Maahanmuuttovirasto ja Jalkapallon Pelaajayhdistys ovat jo vuodesta 2013 vieneet maailman suosituimman urheilulajin elävöittämään turvapaikanhakijoiden arkea vastaanottokeskuksissa.

Vastaanottokeskusten välinen SM-turnaus kesällä

Vastaanottokeskuksissa järjestettävien jalkapallokoulujen lisäksi kesän ohjelmaan kuuluu vastaanottokeskusten SM-lopputurnaus. Turnaus järjestetään hienoissa puitteissa Eerikkilän Urheiluopistolla Tammelassa. Turnaukseen ovat osallistuneet eri vastaanottokeskuksia, kuten Oulu, Kemi, Rovaniemi, Joutseno, Turku, Mänttä-Vilppula, Kotka, Helsinki, Pudasjärvi, Espoo, Vaasa, Oravainen ja Lammi.

– Eerikkilässä ovat olleet harjoitusleirillä kaikki Suomen maajoukkueet ja mukana on myös paljon ulkomaalaistaustaisia pelaajia. Vastaanottokeskukset pääsevät pelaamaan samassa ympäristössä, missä suomalaiset tähtipelaajat leireilevät. Eerikkilän Urheiluopisto on koko suomalaisen jalkapallon yhteinen koulutuskeskus, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola painottaa.

– Tällainen kaksipäiväinen tapahtuma on virkistävää vastapainoa vastaanottokeskusten arkeen. Eri vastaanottokeskusten asukkaat ja työntekijät pääsevät tapaamaan toisiaan kentällä ja sen ulkopuolella. Olemme ylpeitä, että tämä perinne jatkuu ja saamme olla mukana. Jalkapallo kuuluu kaikille -teemamme konkretisoituu tässä parhaalla mahdollisella tavalla, Juhola vielä korostaa.