29.11.2018

Kakkosen maalitykki Jussi-Pekka Rämä: "Jotain on tullut tehtyä oikein"

MYPA oli yksi kotimaisen jalkapallokauden yllättäjistä, kun Kakkosen nousijajoukkue voitti monen yllätykseksi oman lohkonsa ja eteni nousukarsintoihin. Yksi joukkueen kulmakivistä oli peräti 23 maalia tehnyt hyökkääjä Jussi-Pekka Rämä, joka valittiin pelaajien toimesta myös Kakkosen A-lohkon parhaaksi pelaajaksi.

Rämä arvosti korkealla valinnan lohkon parhaaksi pelaajaksi.

- Se tuntui tosi hyvältä. Varsinkin, kun pelaajat olivat valinneet sen. Se kertoo siitä, että jotain on tullut tehtyä oikein, Rämä kiittelee.

Vaikka MYPA taipui TPV:lle nousukarsinnoissa niukasti 2-3, jäi kausi vahvasti positiivisen puolelle.

- Kausi oli kaikkinensa erittäin hyvä. Kaikki veikkasivat meitä putoajiksi, mutta voitimmekin lohkon.

Kauden loppuhuipennus jäi Rämän osalta kuitenkin tyngäksi, kun hän joutui jättämään kentän ensimmäisen nousukarsintapelin alkuminuuteilla eikä pystynyt enää pelaamaan.

- Se oli tosi harmittava tilanne. Kausi oli ollut hyvä siihen saakka ja sitten meni takareisi, harmittelee Rämä.

Rämä oli tehokas jo MYPA:n nousukaudella. Hän on seuran oma kasvatti, joka on pelannut lisäksi FC Peltirummussa ja Purhassa, mutta palasi nostamaan joukkuettaan Kakkoseen. Kolmosessa maaleja syntyi jo 19 kertaa ja luku vain kasvoi viime kaudella, vaikka taso oli kovempi.

- Onhan sarjoissa eroja, mutta samanlaisia maaleja minä Kakkosessa tein kuin Kolmosessakin. Kun on hyvä itseluottamus, niin maaleja tulee.

MYPA muistetaan erityisesti vuosituhannen vaihteen menestysseurana, mutta talousvaikeuksien iskettyä seuran edustusjoukkueen toiminta loppui. Kaudelle 2017 MYPA sai kuitenkin Purhan paikan Kolmosesta ja siitä lähti uusi nousu. Rämänä mielestä MYPA:lla on eväät nousta hiljalleen lähemmäksi kirkkaampia valoja.

- Uskon sen olevan täysin mahdollista. Myllykoskella porukka on innoissaan ja on sellaista pienimuotoista buumia päällä.

Kakkosen maalikuninkaalle on varmasti kysyntää, mutta näillä näkymin Rämä jatkaa vastustajien kiusaamista myös ensi kaudella MYPA:ssa.

- Luulen jatkavani MYPA:ssa. Siltä se ainakin tällä hetkellä näyttää.

Maalitykki uskoo, että ensi kaudella joukkue pystyy jälleen tosissaan taistelemaan noususta Ykköseen.

- Ehdottomasti. Kakkosessa jokainen ottelu on voitettavissa eikä yhtään ylivoimaista vastustajaa ole.