Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
28.5.2021

Kuukauden pelaaja -äänestykset alkavat

Pelaajayhdistys pitää huolen, että pelikentällä parhaiten suoriutuvat palkitaan ja pelaajan ääni saadaan kuuluville valintoja tehtäessä. 

Pelaajat äänestävät aina kuun päätteeksi oman sarjansa parhaan pelaajan. Äänestys tehdään Veikkausliigassa, Kansallisessa Liigassa, miesten Ykkösessä sekä naisten Ykkösessä.

Kansallisessa Liigassa, Veikkausliigassa ja naisten Ykkösessä osa joukkueista aloitti kautensa jo huhtikuun lopussa. Ensimmäinen kuukauden pelaaja äänestetään huhti-toukokuun osalta. Miesten Ykkönen alkoi toukokuun alussa, joten äänestys koskee toukokuun pelejä.

Äänestyksessä jokainen joukkue antaa yhteyshenkilönsä kautta oman äänensä yhdelle valitsemalleen pelaajalle. Oman joukkueen pelaajaa ei saa äänestää.

- On tärkeää, että pelaajan ääni saadaan kuuluviin, kun parhaita valitaan. He ovat kuitenkin pelin parhaita asiantuntijoita. Ja pelaajat näkevät suoritukset ja työmäärän kentällä, eivätkä vaan tilastoja, JPY:n hallituksen jäsen Hanna Ruohomaa toteaa.

Talvella kuukauden pelaajat äänestettiin miesten ja naisten Futsal-Liigoissa.

Kauden päätteeksi Pelaajayhdistys organisoi kaikissa edustamissaan sarjoissa äänestyksen, jossa valitaan jokaisen sarjan paras pelaaja ja myös pelipaikkakohtaiset parhaat. Palkitsemisilla halutaan kunnioittaa ja tuoda esille eri pelipaikoilla loistaneita pelaajia, jotka ovat esityksillään voittaneet muiden pelaajien arvostuksen.