8.1.2020

Pelaajan arkea: Roosa Tuominen kehittyy Ilveksessä

Ilveksen Roosa Tuominen palkittiin menneen kauden jälkeen vuoden lupaavana nuorena pelaajana sekä myös Naisten Liigan vuoden tulokkaana.

Tuominen pelasi vahvan kauden Ilveksessä, muttei siitä huolimatta osannut odottaa tunnustusta.

– Olin tosi otettu ja yllättynyt, vaikka kausi meni hyvin ja miten olin odottanut. En silti ajatellut, että saisin tällaisen palkinnon. Se oli samalla tunnustus hyvin tehdystä työstä, kiittelee Tuominen.

Tuominen tuplasi kauden aikana edellisvuosiensa maalisaldon. Runkosarjassa osumia syntyi seitsemän ja alemmassa loppusarjassa maaliahne hyökkääjä takoi peräti kahdeksan maalia.

– Kausi meni tosi hyvin verrattuna odotuksiin. Tavoitteena oli tehdä kahdeksan maalia, kun ensimmäisellä kaudella tein kuusi ja viime kaudella seitsemän. Sitten niitä tulikin 15 ja olin positiivisesti yllättynyt ja pystyin näyttämään taitoni.

Ilves-hyökkääjä antaa hyvin menneestä kaudesta kiitosta myös joukkuekavereilleen sekä kesken kauden päävalmentajaksi nousseelle Mika Lahtiselle.

– Joukkue tietenkin vaikuttaa ja meillä on tosi hyviä maalintekotreenejä. "Ladalla" on hyviä treenejä, jotka ovat kehittäneet. Lisäksi tämän eteen on tehty töitä pienestä pitäen.

Mitali jäi kauaksi

Ilveksen vahva juniorimylly nostaa vuosittain uusia onnistujia Naisten Liigan tasolle ja Tuominen on siitä viimeisin esimerkki. Tamperelaisjoukkue nojaa vahvasti omiin kasvatteihinsa ja sen huomaa Tuomisen mukaan myös pelikentällä. Yhteinen sävel löytyy nopeasti, kun vierellä on tuttuja.

– Kyllä se näkyy. Viime kaudella oli paljon aika kauan yhdessä pelanneita ja meillä oli superhyvä joukkuehenki. Pelaajat tiesivät mitä toinen tekee kentällä, kun olivat tottuneet pelaamaan yhdessä ja tiesivät liikkeet sekä pelityylit.

Vaikka Tuomisen kausi oli henkilökohtaisesti onnistunut, niin Ilveksen kausi ei mennyt aivan odotusten mukaan. Korkein tavoittein kauteen lähtenyt joukkue ei yltänyt ylempään loppusarjaan ja sijoittui alemmassa loppusarjassa toiseksi.

– Kausi oli selkeä pettymys. Alkukaudesta mietimme joukkueen kesken, että mitalia lähdemme selkeästi hakemaan. Vaikka meillä oli nuori joukkue, uskoimme pystyvämme näyttämään. Kausi oli tosi rankka siihen nähden miten me ajattelimme sen menevän. Pääasia kuitenkin, että säilyimme.

”Ei” kyselyille

Ensi kautta Tuominen katsoo luottavaisena. Joukkue on vahvistunut muun muassa paluumuuttaja Marjukka Mikkosella ja muutenkin joukkueen runko on hyvin kasassa.

– Joukkue näyttää tosi hyvältä. Viime kaudella meillä oli aika kapea rinki, mutta nyt treeneissä on ollut tosi paljon pelaajia. Ensi kaudella tulemme näyttämään mistä meidät on tehty.

Hyvän kauden jälkeen Tuomisella olisi ollut muitakin ottajia, mutta hän päätti jäädä vielä Ilvekseen.

– Oli kyselyitä, mutta näin parhaana vaihtoehtona jäädä tänne kehittymään. Minulta loppui lukio tänä vuonna, niin jatkossa voin keskittyä pelkästään jalkapalloon.

Tulevaisuuden haaveissa siintävät niin Helmarit kuin ulkomaan kentät, mutta kiirettä hän ei pidä.

– Ajattelen asian niin, että menen kausi kerrallaan ja seuraava kausi menee Ilveksessä. Ulkomaat ja A-maajoukkue tulevat sitten aikanaan, jos ovat tullakseen.