Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
18.3.2021

Rastor-instituutti: Urheilualan yrittäjän ammattitutkinto

Rastor-instituutti järjestää urheilualalle suunnatun yrittäjän ammattitutkinto -koulutuksen.
 
Urheilija, harkitsetko oman yrityksen perustamista? Haluaisitko hyödyntää urheilu-uralla hankkimiasi kokemuksia yritystoiminnassa? Urheilualalle suunnatussa yrittäjän ammattitutkinnossa kirkastat liikeideasi ja teet suunnitelmat yrityksesi kannattavaan toimintaan ja markkinointiin. Saat sparrausta kokeneilta urheilualan asiantuntijoilta ja tukiverkoston muista urheiluyrittäjistä.

- Yrittäjän ammattitutkinto on erittäin hyvä vaihtoehto monessakin mielessä. Ensinnäkin se on erinomainen vaihtoehto tunnistaa omaa osaamistansa, jonka varaan oma työelämä tulee rakentumaan. Jos oma ala on vielä hukassa, niin joissakin tilanteissa aihetta on helpompi lähestyä yritysnäkökulmasta, tutkinnon ideoija ja sisällön suunnittelussa mukana ollut Vesa Karjalainen kertoo.

Koulutuksessa keskityt aluksi yrityksesi peruskuntoon. Ammattilaisten johdolla kirkastat liikeideasi ja laadit liiketoimintasuunnitelman, jolle menestyvä yritystoimintasi perustuu. Valmentajinasi toimivat mm. entiset huippu-urheilijat ja urheilualan vaikuttajat, jotka ovat hankkineet kannuksensa myös menestyksekkäällä yritystoiminnalla.
 
Tekniikka- ja taktiikkaharjoitteissa perehdyt talouden tunnuslukuihin ja kirjanpitoon. Pohdit oman yrityksesi kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja opit mm. hinnoittelemaan tuotteesi ja palvelusi oikein. Suunnittelet myös, miten hankit asiakkaasi ja miten myyt ja markkinoit tuotteesi tai palvelusi.
 
Herkistelyvaiheessa paketoit vielä tuotteesi ja virität brändisi maailmanvalloitukseen. Saat käytännön vinkkejä tuotteistamiseen ja brändin rakentamiseen myös pitkälle tulevaisuuteen.
 
Urheilualalle suunnattu yrittäjän ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka urheilu-urasi ohella tai sen jälkeen suunnittelet yritystoiminnan käynnistämistä. Tutkinto sopii myös sinulle, joka olet hiljattain perustanut yrityksen ja haluat vauhdittaa sen toimintaa.

- Tämä tutkinto on arvostettu tutkinto, sillä sen suorittaneille muodostuu laaja näkemys liiketoiminnan eri osa-alueista. Tutkinnon suorittaminen ei tarkoita, että omaa yritystoimintaa on pakko käynnistää heti - uraa ja osaamista kannattaa rakentaa kärsivällisesti. Mutta esimerkiksi b2b-myyntitehtävissä tästä tutkinnosta voi olla merkittävästi apua. Ja työllistymisen näkökulmasta tutkinto kuin tutkinto nostaa aina tekijän arvoa työmarkkinoilla, Karjalainen kertoo.

Kouluttajina toimivat muun muassa Lasse Kukkonen, Tanja Poutiainen-Rinne, Jyrki Louhi ja Juho Meriläinen, joilla kaikilla on vahva huippu-urheilutausta sekä tuntemus yritysmaailmasta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen