Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
29.9.2020

Uusi kunniajäsen: Heidi Pihlaja

Jalkapallon Pelaajayhdistys nimesi viisi uutta kunniajäsentä. Esittelyvuorossa on Heidi Pihlaja.

Kunniajäsenyyden perusteluna todetaan, että kaikki edellä mainitut ovat omalla toiminnallaan osoittaneet halunsa ja kykynsä toimia jalkapalloilijoiden ja pelaajayhdistyksen parhaaksi. Kaikki toimijat ovat olleet 9.7.1992 perustetussa pelaajayhdistyksen hallituksessa.

Kunniajäseniä on nimetty nyt yhteensä 62.

Heidi Pihlaja pelasi pitkän ja menestyksekkään uran kotimaan kentillä sekä Suomen A-maajoukkueessa. Pihlaja toimi uransa aikana aktiivisesti JPY:n hallituksessa.

- JPY:n toiminta laajensi perspektiiviä jalkapalloilijoiden arkeen eri seuroissa eri puolella Suomessa ja auttoi ymmärtämään, miten jalkapallo toimialana on työntekijöiden eli pelaajien puolelta organisoitunut maailmanlaajuisestikin, Pihlaja kertoo.

Pihlaja korostaa Pelaajayhdistyksen tärkeyttä ja toiminnan merkitystä.

- JPY on tärkeä tuki pelaajille monissa arjen ikävämmissä tilanteissa. Toiminta kokonaisuutena on laajaa, ja haluan erityisesti nostaa esiin pitkäjänteisen työn ottelumanipulaatioiden ehkäisemiseksi Red Button -sovelluksen kautta sekä pelaajien kaksoisurien edistämiseen pyrkivän toiminnan. JPY on edelläkävijä urheilutoimijana, jolla on päätoiminen henkilö kasvattamassa pelaajien työ- ja opiskelumahdollisuuksia sekä uran aikana että sen jälkeen.

Pihlaja on edelleen jalkapallon mukana aktiivisesti.

- Alasarjoissa monivuotinen tavoite on nousta sarjaporrasta ylemmäs. Tämän ikuisuusprojektin lisäksi työskentelen Palloliitossa kehityspäällikkönä vastaten naisten pääsarjasta Kansallisesta Liigasta sekä jalkapallon kasvusta naisten ja tyttöjen lajina. 

- Ilokseni saan jatkaa tiivistä yhteistyötä Pelaajayhdistyksen kanssa tässä roolissa, Pihlaja kertoo.