28.11.2017

Kaisa Collin - Naisten Liigan paras hyökkääjä

PK-35 Vantaan Kaisa Collin pokkasi palkintolautasen itselleen kauden palkintojakoseremoniassa, kun hän voitti Naisten Liigan maalikuningattaruuden ja hänet valittiin myös pelaajien toimesta kauden parhaaksi hyökkääjäksi.

Collin iski menneellä kaudella vantaalaisille 20 maalia, mutta henkilökohtaiset onnistumiset eivät juuri lämmittäneet, kun PK-35 Vantaa jäi niukasti hopealle sekä Naisten Liigasssa että Suomen Cupissa.

- Tietysti hyvillä mielin saa tuollaisia palkintoja, mutta kuitenkin kauden lopun pettymyksestä ei ole vielä ihan päässyt yli. Ehkä ne maistuvat paremmalle, kun aikaa kuluu vähän, Collin kertoo.

PK-35 Vantaan kolmen mestaruuden putki katkesi dramaattisella tavalla, kun joukkue hävisi kauden päätösottelussa FC Hongalle. Espoolaiset nousivat mestaruuteen Anna Auvisen viime hetken tahtomaalilla. Mestaruustaistelu kulminoitui viimeisen kierroksen otteluun, mutta Collinin mukaan mestaruus olisi ollut napattavissa jo aiemmin.

- Ei Anna Auviselta mitään pois, mutta pallo pomppi ratkaisumaalissa hieman onnekkaasti ja nämä ovat pienestä kiinni. Toisaalta meidän olisi pitänyt varmistaa mestaruus jo aiemmin.

Suomen Cupin finaalissa HJK sen sijaan pystyi tukahduttamaan PK-35 Vantaan hyökkäyspelaamisen ja juhli cup-mestaruutta 1-0-voitolla.

- Se oli HJK:lta taktisesti hyvä peli ja he tekivät meidän pelimme vaikeaksi. Siinäkin oli huonoa tuuria ja meidän olisi pitänyt voittaa sekin, Collin harmittelee.

Kaksi hopeaa jätti Collinille voittonälkää ensi kautta silmällä pitäen. Hän allekirjoittikin PK:n kanssa jatkosopimuksen ja haluaa olla palauttamassa joukkuetta tulevalla kaudella taas mestaruuskantaan.

- Viihdyn hyvin PK:ssa enkä halua luovuttaa. Haluamme näyttää, että olemme Suomen paras joukkue.

20-vuotiaan Collinin ura on ollut nousujohteinen. Hän debytoi Naisten Liigassa syksyllä 2014 HJK:n paidassa ja loppukauden aikana syntyi seitsemän maalia. Seuraavalla kaudella hän nousi jo sarjan hyökkääjäeliittiin 10 maalilla ja kaudella 2016 osumia syntyi jo 19. Collinin otteet on huomioitu myös maajoukkueessa ja hän debytoi Helmareissa huhtikuussa ja avausmaali syntyi syyskuussa Portugalin verkkoon. Tulevaisuudessa tavoitteet ovatkin korkealla.

- Toiveissa olisi päästä ulkomaille pelaamaan, mutta mitään kiirettä ei vielä ole. Lähivuosien aikana kuitenkin. Maajoukkueen kanssa on tavoitteena pelata mahdollisimman hyvin ja päästä arvokisoihin pelaamaan.

Collin vihjaa, että siirto ulkomaille voi tapahtua jo ensi kauden aikana.

- Jatkosopimus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pelaisin koko kauden PK:ssa. He varmasti päästäisivät minut pois, jos mahdollisuus tulisi päästä ulkomaille pelaamaan.

Collin pelasi Suomen avauskokoonpanossa viime sunnuntaina, kun maajoukkue kaatoi MM-karsintapelissä Israelin 4-0. Collin teki pelissä avausmaalin. Collin edustaa Helmareiden tulevaisuutta, mutta on jo pelaamissaan otteluissa osoittanut olevansa tulevaisuuden vakionimiä maajoukkueessa.

- Olen yksi nuorimmista pelaajista ja on tärkeä olla maajoukkueen mukana. Minulla ei ole varmaa aloituskokoonpanon paikkaa, mutta yritän olla sellainen supervaihtopelaaja. Yritän tuoda kentälle aina jotain uutta ja auttaa joukkuetta.