Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
2.8.2021

FIFPRO haluaa parantaa aivotärähdysten tunnistamista ja hoitoa

Kansainvälinen Pelaajayhdistys FIFPRO ja eurooppalaiset sarjat tekevät tiivistä yhteistyötä sen eteen, että pelaajien aivotärähdykset tunnistetaan paremmin ja hoitokeinot ovat selkeämmät.

FIFPRO:n ja sarjojen tekemä 3-vuotinen sopimus on yksi tärkeä osa, joilla pystytään suojaamaan pelaajien terveyttä kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Yhteistyön tavoitteena on aivotärähdyksien tunnistamisen ja hoidon parantaminen.

Yhteistyön puitteissa Pelaajayhdistykset ja sarjat tekevät yhteistyötä toteuttaakseen toimenpiteitä omissa maissaan. Näitä ovat säännöllisten koulutustilaisuuksien järjestäminen pelaajille, seurojen henkilökunnalle, erotuomareille ja otteluvirkailijoille. Yhteistyön tavoitteena on myös saada käyttöön raportointityökalu sekä kouluttaa tarkkailijoita, jotka voivat heti tilanteen jälkeen katsoa tilanteen videolta ja auttaa näin hoitavia lääkäreitä.

Heinäkuun lopussa yli 50 eri maan pelaajayhdistykset osallistuivat FIFPRO:n ja Euroopan sarjojen järjestämään työpajaan.  Tilaisuudessa MLS-liigan ylilääkäri Margot Putukian , esitteli pitkälle kehitettyä protokollaa, joka on kehitetty kansallisen pelaajayhdistyksen MLSPA:n kanssa. MLS-liigassa on myös käytetty koulutettuja tarkkailijoita, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä loukkaantuneita pelaajia hoitavien lääkärien kanssa.

FIFPRO:n Vincent Gouttebarge korosti puolestaan tilaisuudessa tehokkaan aivotärähdystietoisuuden ja -hallinnan kriittisestä merkityksestä, jolla voidaan estää vakavia terveyshaittoja.

Lue lisää:

EUROPEAN PLAYER UNIONS AND LEAGUES TAKE STEPS TO IMPROVE CONCUSSION MANAGEMENT
FIFPRO WELCOMES STEPS TO PROTECT PLAYERS FROM CONCUSSION
RECOGNIZE, REPORT, REMOVE