Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
2.6.2023

Lotta Lindström Kansallisen Liigan kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet HJK:n hyökkääjä Lotta Lindströmin Kansallisen Liigan Veikkauksen toukokuun pelaajaksi. 
 
HJK voitti kaikki toukokuun neljä otteluaan ja Lindström oli siihen yksi iso syy. 18-vuotias hyökkääjä onnistui jokaisessa ottelussa maalinteossa ja yhteensä verkko soi viidesti. Samalla hän nousi maalipörssin kärkeen kuudella osumalla.

Hienosta kuukaudesta huolimatta Lindström ei osannut odottaa valintaa.  

- Olen aika hämilläni ja valinta tuli yllätyksenä. Tuntuu tietenkin hienolta ja erityisen hienolta, kun pelaajat ovat valinnan tehneet. Tietää tehneensä jotain oikein. 

Lindström pelaa ensimmäistä kauttaan Kansallisessa Liigassa, mutta minkäänlaisia sopeutumisvaikeuksia liigavauhtiin ei ole ollut. 

- Talvella pääsin pelaamaan Kansallista Cupia ja siinä vastustajat tulivat enemmän tutuksi ja pääsi mukaan tempoon. Pelaaminen on tuntunut alusta saakka hyvältä. 

Omasta maalimäärästään Lindström antaa kunniaa myös joukkuekavereilleen. 

- Olemme pelanneet joukkueena hyvin ja hyökkääjänä tehtäväni on tehdä maaleja. Olen saanut joukkuekavereiltani hyvää tarjoilua ja onnistunut viimeistelyissä. 

Vahvan toukokuunsa ansiosta HJK on noussut samalla sarjakärkeen. Se kaatoi kuukauden aikana myös KuPS:n vieraskentällä peräti 4-0. Selvä voitto ennakkosuosikista ja hallitsevasta mestarista teki hyvää itseluottamukselle, mutta Lindström pitää jalat tiukasti maassa. 

- Tietenkin se tuo hyvää fiilistä seuraavaan peliin, mutta jokainen ottelu starttaa 0-0-tilanteesta. Vaikka olisi voitto alla edellispelistä, niin ei se vaikuta enää seuraavaan peliin.  
 
Kansallisen Liigan kärkikolmikko on alkanut jo hieman erottautua muista, mutta kolmen kärki on erittäin tasainen. Åland United voitti niin ikään kaikki toukokuun ottelunsa ja kärkikolmikko on nyt kolmen pisteen sisällä toisistaan. 

- Tulee tosi tiukka sarja ja varmasti tasaisempi kuin viime vuonna. Kansallisessa Liigassa on monta hyvää joukkuetta, ja jokaisen voiton eteen on tehtävä paljon töitä.  
 
Viime kaudella HJK jäi hopealle, mutta Lindström uskoo Klubin pystyvän kirkastamaan mitalinsa tällä kaudella. 

- Uskon isosti, että tulemme taistelemaan tänä vuonna mestaruudesta.