31.1.2019

Topi Järvinen: "Leiritykset ovat todella tärkeitä pelaajille"

JPY:n sopimuksettomien pelaajien leiritykset käynnistyivät alkuviikosta Pajulahdessa. Talven aikana ohjelmassa on vielä kaksi leiriä Eerikkilässä sekä pelileiri Ruotsiin.

Pajulahden leirillä mukana oli 25 pelaajaa. Yksi heistä oli Topi Järvinen.

- Ensimmäisestä leiristä jäi todella hyvät fiilikset. Oli mahtavaa päästä treenaamaan hyviin olosuhteisiin ammattitaitoisten valmentajien ja taustojen kanssa, Järvinen kertoo.

Pajulahdessa sopimuksettomien pelaajien joukkue teki yhteistyötä Uefa Pro -valmennuskurssin kanssa.

- Siinä päästi heti näyttämään osaamistaan monille eri valmentajille. Tämä on tietenkin tärkeä juttu, kun sopimusta ei vielä ole, Järvinen kertoi.

JPY on jo useana vuonna järjestänyt sopimuksettomien pelaajien leirityksiä.

- Nämä leiritykset ovat todella tärkeitä pelaajille, sillä nimenomaan joukkueen kanssa treenaaminen voi jäädä vähälle sopimuksettomana. Apuja saadaan myös omatoimiseen harjoitteluun, joka on todella hyödyllistä.

Tämän talven sopimuksettomien pelaajien joukkue pelaa talven aikana myös kaksi harjoituspeliä. Ensimmäisessä on vastassa TPS ja toisessa Oskarshamn AIK (Ruotsi).

- Pelituntuman ylläpitämiseksi nämä pelit ovat tosi hyvä juttu. Olen varma, että näiden neljän leirin jälkeen jokainen pelaaja on hyvässä iskussa ja valmiina jokaiseen näyttöpaikkaan, Järvinen painottaa.

24-vuotias Järvinen on pelannut Veikkausliigaa, Ykköstä ja Kakkosesta. Nyt haussa on uusia haasteita.

Viime kaudella Järvinen teki Kakkosessa FC Vaajakoskelle yhdeksän maalia.

- Tavoitteenani kaudelle 2019 on tietenkin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja mahdollisimman kovassa ympäristössä, ja sitä kautta ottaa askelia eteenpäin omalla uralla. Veikkausliiga on aina ykköstavoite ja siellä olisi mahtava päästä taas pelaamaan. Tällä hetkellä Ykkönen on kuitenkin realistisempi vaihtoehto ja uskon, että tekisin siellä kovaa jälkeä, Järvinen sanoo.