Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
9.12.2019

Ykkösen vuoden pelaaja Salomo Ojala - "En olisi osannut odottaa"

FC Hakan nousukauden yksi päänimistä oli Ykkösen vuoden pelaajaksi pelaajien äänestyksessä valittu Salomo Ojala. Hyökkääjä pommitti tällä kaudella peräti 23 maalia voittaen kirkkaasti Ykkösen maalipörssin.

Ojala äänestettiin luonnollisesti myös Ykkösen vuoden hyökkääjäksi. Koskilaiset olivat muutenkin vahvasti edustettuna, sillä vuoden puolustajan tittelin kuittasi Niklas Friberg ja keskikenttäpelaajaksi valittiin Anton Popovitch.

– Näin kauden jälkeen valinta ei kauheasti yllättänyt, mutta jos ennen kautta olisi sanottu, niin en olisi osannut odottaa, Ojala kertoo valinnastaan.

Ojala voitti tällä kaudella Ykkösen maalipörssin 23 osumalla ja kehitysharppaus oli melkoinen. Viime kaudella osumia kertyi neljä ja sitä ennen Kakkosessa syntyi parhaimpana kautena viisi maalia. Ojala antaakin kiitosta myös joukkuekavereilleen nappikaudesta.

– On vaikea sanoa yhtä syytä. Olen tehnyt kovasti töitä ja minulla oli hyvä talvikausi alla sekä hyvä rooli. Lisäksi jätkät ympärillä tarjoilivat hyvin, miettii Ojala.

Ketsuppipullon aukeaminen pitää Ojalan kohdalta tämän kauden osalta paikkansa. Vielä kolmessa ensimmäisessä ottelussa Ojala jäi maaleitta, mutta sitten lävähti, kun toukokuussa tuli neljä maalia. Todellinen maalisuma osui loppukesän peleihin, kun ratkottiin Ykkösen mestaruutta. Ojala osui 12 peräkkäisessä ottelussa viimeistellen niissä peräti 18 maalia.

– Kun sain sen 1-2 maalia, niin sen jälkeen niitä alkoi tulla monta lisää.

Ojalan lisäksi Hakan kausi kokonaisuudessaan oli huikea. Haka rikkoi muun muassa Ykkösen kaikkien aikojen piste-ennätyksen ja ainoat pistemenetykset tulivat kahdesta tasapelistä ja nousun varmistumisen jälkeen tulleesta tappiosta TPS:lle. Hakaa povattiin kauden ennakkoarvioissa kärkitaisteluun, mutta tuollaiseen dominointiin tuskin uskoi kukaan. Etenkään, kun joukkue pysyi pitkälti samana edelliskausiin verrattuna, jolloin Hakalla ei ollut asiaa nousutaisteluihin.

– Tuntui, että jokainen pelaaja sai tällä kaudella itsestään sen 100 prosenttia irti ja vähän enemmänkin. Kaikki pelasivat loistavalla tasolla ja varmaan valmentajakin vaikutti jollain tasolla, Ojala antaa tunnustusta kanssapelaajilleen sekä täksi kaudeksi päävalmentajaksi nousseelle Teemu Tainiolle.

Kohti Veikkausliigaa

Ensi kaudella Ojalaa ja Hakaa odottavat kovemmat haasteet, kun edessä ovat Veikkausliigan pelit.

– Tosi hyvillä mielin odotan liigapelejä. En ole ikinä Veikkausliigaa pelannut ja nyt pääsemme kohtaamaan kovia joukkueita ja näyttämään tasomme.

Hakan joukkueen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa ja suurin osa viime kauden runkopelaajista jatkaa joukkueessa.

– Uskon meidän pärjäävän liigassa ihan hyvin. Meillä on tämän kauden avauksesta suurin osa kasassa ja lisäksi tulossa on vielä vahvistuksia.

Ykkösessä Haka pisti vastustajaan kovaa painetta korkealla prässillä. Liigassa vastus on kuitenkin asteen pari kovempaa luokkaa. Ojala ei kuitenkaan näe tarvetta suuriin pelillisiin muutoksiin.

– Ei meidän tarvitse mielestäni hirveästi muuttaa peliä. Ehkä jotain pientä hienosäätöä tullaan tekemään. Korkea prässi ja pallonhallinta olivat tyylimme Ykkösessä ja uskon sillä pärjäävän myös liigassa. Lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme.

Tähän kauteen lähdettäessä Ojala pääsi iskemään puskista, mutta ensi kaudella hän on Ykkösen maalikuninkaana suurennuslasin alla. Hän ei ota tilanteesta kuitenkaan paineita.

– Odotan itseltäni maaleja, mutta en ole mitään tavoitteita asettanut itselleni. Mennään peli kerrallaan. Olemme nousijajoukkue ja meillä on vain voitettavaa.

Ojala ja Haka saavat esimakua liigavauhdista jo talvella käynnistyvästä Suomen Cupista. Ojala pitää cupia tärkeänä valmistautumisena kohti kautta.

– Siinä näkee vähän mikä vauhti liigatasolla on ja siinä on hyvä hioa pelitapaa. Lisäksi Hakalla on pitkät ja menestyksekkäät juuret cupissa, muistuttaa Ojala.