7.8.2020

Ayabulela Konqobe Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

EIF:n Ayabulela Konqobe on äänestetty pelaajien toimesta Ykkösen heinäkuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi. 

EIF pelasi heinäkuussa neljä peliä, joista se voitti kaksi ja pelasi kahdesti tasan. Konqobe teki heinäkuussa yhteensä neljä maalia ja oli suuressa roolissa EIF:n hyökkäyspelissä.

Eteläafrikkalainen 24-vuotias Konqobe pelaa ensimmäistä kauttaa Suomessa ja EIF:ssä.

- En rehellisesti tiennyt Ykkösestäkään mitään. Ennen sarjakautta sain käsityksen pelin tasosta Suomen Cupissa. Ykkönen on kilpailullinen ja hyvin fyysinen sarja. Minulle se on nyt juuri sopiva sarja, jossa olen pärjännyt hyvin, Konqobe toteaa Palloliiton sivuilla.

Viidellä maalillaan EIF-pelaaja johtaa Ykkösen maalintekijätilastoa.

- En uskonut, että tekisin näin paljon maaleja. Olen korona-aikana harjoitellut paljon viimeistelyä sekä muita asioita, joissa minulla on kehitettävää. Hienoa, että se näkyy kentällä.

Elokuun alussa EIF on hävinnyt molemmat pelinsä 0-1. Konqobe kuitenkin korostaa, että suunta kääntyy.

– Me pystymme haastamaan minkä joukkueen tahansa. Hävisimme kaksi viime ottelua niukasti, mutta haluamme kääntää kurssin. Nyt meidän tulee vain keskittyä seuraavaan otteluun. 

Miesten Ykkösessä pelajat äänestävät aina Veikkauksen kuukauden pelaajan. Joukkueet antavat äänen yhdelle valitsemalleen pelaajalle (ei oman joukkueen). Eniten ääniä saanut on Veikkauksen kuukauden pelaaja.