Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.11.2022

Futsal: Pikkarainen ja Jokisalo kuukauden pelaajat

Enilia Jokisalo ja Tuukka Pikkarainen äänestettiin pelaajien toimesta Futsal-Liigojen lokakuun kuukauden pelaajiksi.

FC Kemin ja futsalmaajoukkueen Tuukka Pikkarainen on pelannut vahvan alkukauden. Pikkarainen johtaa Futsal-Liigan pistepörssiä viiden ottelun jälkeen. Maaleja FC Kemin kapteeni on viimeistellyt  peräti kymmenen, ja lisäksi syöttöpisteitä on kertynyt neljä kappaletta. 

– Koko joukkueellamme on lähtenyt kausi hyvin käyntiin. Olemme pelanneet hyvin ja omakin suoritustaso on mennyt ylöspäin, kun joukkuepeli on luistanut. On ollut mukavaa pelata. Meillä on tiivis ryhmä, ja itseluottamus on noussut onnistumisten myötä, Pikkarainen kertoo. 

Pikkaraisen hyvät otteet on huomattu myös muissa seuroissa. Pikkarainen valittiin pelaajien äänestyksessä lokakuun kuukauden pelaajaksi. Valinta oli Pikkaraiselle ensimmäinen laatuaan.

– Valinta tuntui hyvältä, on mukavaa, että onnistumiset on huomattu. Varsinkin kun muut pelaajat äänestävät, niin onhan se mukava juttu. Toivotaan, että sama jatkuu, Pikkarainen naurahtaa.

Naisten Futsal-Liigan tämän kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi valittiin GFT:n ja Suomen naisten futsalmaajoukkueen tähtipelaaja Emilia Jokisalo, jonka hyvät otteet syyskuun lopulla alkaneen sarjan ensimmäisen reilun kuukauden aikana eivät jääneet pimentoon vastustajajoukkueiden pelaajilta. GFT pelasi syys-lokakuussa kolme ottelua, joista se voitti kaikki selvin lukemin. Jokisalo kirjasi näissä peleissä yhteensä huiman saldon 9+3=12.

Alkukauden hurjin temppu nähtiin kotiottelussa Ilvestä vastaan. Jokisalo osui GFT:n 8-1 -voittoon päättyneessä pelissä peräti seitsemän kertaa. Kovin suurena yllätyksenä kuukauden pelaajan valintaa ei voi siis pitää.

- Kauden ensimmäisässä peleissä on ollut montakin pelaajaa todella kovassa iskussa, joten siinä mielessä valinta tuli itselle kyllä yllätyksenä. Alkukausi on sujunut tietysti hyvin, ja omalla kohdalla siitä saa kiittää paljon hyvää valmistautumisprosessia EM-karsintoihin, Jokisalo kertoo.

GFT on aloittanut kauden hienosti. Mainittujen kolmen voiton lisäksi joukkue kaatoi eilen torstaina pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Helsingin IFK:n. Sarjataulukossa joukkue on hienosti toisena, heti MuSaFutsalin jälkeen. GFT:n avaustappio saa vielä odottaa itseään.

- Meidän salainen ase on tällä kaudella huippuvalmennus. Joukkueen taustoilla on tarkat suunnitelmat, joiden avulla me saamme itsestämme kaikki irti. Saimme myös preseasonilla vietyä asioita vauhdilla eteenpäin sitoutuneella porukalla, Jokisalo avaa espoolaisten menestysreseptiä.

Perinteinen menestysseura jäi viime kaudella ilman mitalia, ja nyt tavoitteet ovat luonnollisesti taas korkealla.

- Oma tavoite tällä kaudella on suorittaa jokaisessa pelissä kovalla tasolla, sekä auttaa viemään GFT mestaruuteen. Joukkueena tavoittelemme vain kultaa ja nousujohteista kehitystä, Jokisalo alleviivaa.