Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
4.2.2021

Haku FIFPRO Online Academyyn käynnissä

FIFPRO Online Academy on jalkapalloilijoille räätälöity urheilujohtamisen kandidaatin tutkinto-ohjelma. Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan etänä, joten tutkinnon voi suorittaa peliuran ehdoilla mistä päin maailmaa tahansa. 

Koulutus on suunnattu ammattilaisjalkapalloilijoille. Opinnot suoritetaan etänä verkko-opiskeluna tanskalaiseen korkeakouluun (University College of Northern Denmark).

Urheilujohtamisen kandidaatin tutkinto-ohjelma kestää vähintään seitsemän lukukautta ja sen suorittaminen kestää noin 3,5 vuotta. Opiskelun aikana on suoritettava myös kaksi työharjoittelua. Tutkinto on mukautettu vastaamaan jalkapallouran vaatimuksia: Kaikki opinnot ja luennot ovat saatavilla verkossa, ja niitä seurata oman aikataulun mukaisesti. Kaikki kurssit ovat englanniksi, ja osana valintaprosessiin kuuluu Englannin kielen testi.

Koulutus maksaa 600 euroa, mutta siitä hyvitetään takaisin 300 euroa, jos opiskelija läpäisee ensimmäisen vuoden opinnot. Oppikirjojen kustannukset ovat noin 200 euroa per lukukausi.

Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennelle peliuran jälkeen urheilujohtamisen ja -hallinnon parissa.

- Opinnoista on ollut ehdottomasti hyötyä. Opiskelu kehittää paljon myös ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä. Niitä tarvitaan päivittäin hektisessä seuratyössä. Toki alaan liittyvät teoriat, esimerkiksi markkinointiin, myyntiin, johtamiseen ja vaikkapa laskentaan ovat hyödyllisiä, koulutuksesta syksyllä 2018 valmistunut Marko Kolsi kertoo.

Koulutukseen on tarjolla rajoitettu määrä paikkoja. Hakuaika on käynnissä 15.3.2021 asti.

- Motivaatio on kaikki kaikessa. Sikäli urheilijat ovat hyviä opiskelijoita, että jos he asettavat tavoitteen, he menevät sitä kohti toden teolla. Ja onnistuvat. Mikäli kuitenkin kuvittelee tutkinnon tulevan ”siinä sivussa” on väärällä asialla. Tahtotila tehdä töitä tutkinnon eteen on oltava olemassa, vuonna 2018 FIFPRO Online Academysta valmistunut Sebastian Sorsa korostaa.

Lisätiedot ja tarkemmat hakuohjeet:
Aku Tervaniemi
aku.tervaniemi@jpy.fi
040 049 6093