25.3.2019

Jalkapallon pelaajat ottavat kantaa EU-vaaleissa äänestämisen puolesta

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry:n ja Euroopan parlamentin yhteistyökampanjassa suomalaiset jalkapalloilijat kannustavat jokaista käyttämään äänioikeuttaan EU-vaaleissa 26.5.2019. Yhteistyö korostaa Euroopan parlamentin ja pelaajayhdistyksen yhteisiä arvoja.

Jalkapalloilijat ja Euroopan parlamentti haluavat yhteistyöllään kannustaa suomalaisia äänestämään toukokuun EU-vaaleissa. Vaaliuurnille pyritään innostamaan erityisesti nuoria. Yhteistyössä on mukana nimekkäitä suomalaisia jalkapalloilijoita, kuten miesten maajoukkueen kapteeni Tim Sparv, naisten maajoukkueen kapteeni Tinja-Riikka Korpela, miesten futsalmaajoukkueen kapteeni Panu Autio sekä ex-jalkapalloilija ja tuotantoyhtiö Labilityn osakas Sebastian Sorsa.

Yhteistyö korostaa EU:n jalkapalloilijoille mahdollistamia hyötyjä, kuten kansainvälisiä uramahdollisuuksia ja syrjinnän vastaista työtä. Kampanja on poliittisesti sitoutumaton. Kuka tahansa voi sitoutua mukaan edistämään EU-vaaleissa äänestämistä rekisteröitymällä Euroopan parlamentin sivulle tälläkertaaäänestän.eu.

- Jalkapalloilijoilla on tärkeä rooli yhteiskunnallisina vaikuttajina, ja EU:n edistämillä arvoilla on iso merkitys myös pelaajien elämässä. Esimerkiksi EU:n tuoma kansainvälisyys ja vapaa liikkuvuus mahdollistavat pelaajien kansainväliset urat. Yhdenvertaisuus ja syrjinnän vastaisuus puolestaan ovat teemoja, joiden puolesta pelaajayhdistys on tehnyt jo pitkään töitä. Kansainvälisyys ja monimuotoisuus ovat rikkaus sekä EU:ssa että jalkapallossa, Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola kertoo.

- On hienoa, että suomalaiset jalkapalloilijat omalla esimerkillään kannustavat vaikuttamiseen ja äänestämiseen EU-vaaleissa, toteaa Euroopan parlamentin Suomen-toimiston päällikkö Jarmo Oikarinen.

Yhteistyön taustalla on kansainvälisen jalkapallon pelaajayhdistys FIFPro Europen ja Euroopan parlamentin helmikuussa 2019 allekirjoittama yhteisymmärryspöytäkirja, jonka päämäärä on lisätä tietoisuutta EU-vaaleista.

JPY:n ja Euroopan parlamentin yhteistyötä esitellään kutsuvierastilaisuudessa keskiviikkona 27.3. klo 20 alkaen Sport Bar Casino Helsingin tiloissa. Sebastian Sorsa esittelee Tim Sparvin kanssa tehdyn videoviestin EU-vaaleissa äänestämisestä sekä Rakkaudesta Lajiin -dokumentin. Toimittajat voivat ilmoittautua kutsuvierastilaisuuteen 26.3. klo 17.00 mennessä osoitteeseen ephelsinki@ep.europa.eu

Linkit:

FIFPron tiedote yhteistyöstä (12.2.2019): https://fifpro.org/news/fifpro-european-parliament-promote-2019-elections/en/

Euroopan parlamentin tiedote yhteistyöstä (12.2.2019): http://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20190212IPR26008/european-parliament-and-professional-footballers-team-up

FIFPro ja Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani allekirjoittavat yhteisymmärryspöytäkirjan (video): https://multimedia.europarl.europa.eu/fi/signature-of-memorandum-fif-pro-tajani_I167681-V_v

Euroopan parlamentin vaalitiedotuskampanja: www.tälläkertaaäänestän.eu

Yhteyshenkilöt:

Markus Juhola, JPY:n toiminnanjohtaja, markus@jpy.fi, +358 50 5960727

Simo Ristolainen, Euroopan parlamentin Suomen-toimiston lehdistötiedottaja, simo.ristolainen@ep.europa.eu, +358 40 3510264