Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.3.2022

Panu Autio JPY:n toiminnanjohtajaksi

Panu Autio on valittu Jalkapallon Pelaajayhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi.

Panu Autio aloitti maanantaina 7.3.2022 Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana. Autio, 36, on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja valtiotieteen kandidaatti. Vuodesta 2015 eteenpäin Autio on toiminut JPY:n yhteyspäällikkönä ja yhteisöjohtajana. Sitä ennen hän toimi JPY:n hallituksessa.

Autiolla on pitkä tausta ja kokemus jalkapallo- ja futsalkentiltä. Hän on toiminut pitkään Suomen futsalmaajoukkueen kapteenina ja lajin pioneerina Suomessa. Maajoukkueessa pelejä kertyi 149.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Markus Juhola siirtyi maaliskuussa alussa muihin tehtäviin. Koska asia oli tiedossa jo hyvissä ajoin, pystyttiin rekrytointiprosessi tekemään tarkasti.

- Rekrytointiprosessi tehtiin todella huolellisesti. Kierroksia oli yhteensä kolme ja kahdessa viimeisessä käytimme myös ulkopuolista apua, muun muassa Mercuri Urvalia. Erityiskiitos onnistuneesta prosessista meidän hallitukselle, varsinkin varapuheenjohtaja Katarina Naumaselle sekä mukana oleille ulkopuolisille tahoille, JPY:n puheenjohtaja Dani Hatakka kertoo.

- Toimintaympäristön tuntemus ja vahva kokemus urheiluvaikuttamisesta olivat lopulta ne hallituksen haluamat avainasiat, jotka halusimme toiminnanjohtajalta. Hyvä etu on tietysti se, että Panu pääsee nyt jatkamaan työtä, jota on jo ansiokkaasti tehnyt viime vuodet. Olemme keskellä strategiakautta ja Panulle myös nykyinen strategia on tietenkin hyvin tuttu, Hatakka jatkaa.

Autio aloitti toiminnanjohtajana 7. päivä maaliskuuta.

- On iso kunnia johtaa tätä hienoa pelaajien yhteisöä ja uusi rooli tuo totta kai monia uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Luotettavuus, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus sekä kansainvälisyys ovat työmme ytimessä ja Pelaajayhdistys on aina “pelin ja pelaajan puolella”. Näihin arvoihin ja tähän missioon minun on helppo samaistua, Autio sanoo.

Kotimaan toimintojen lisäksi Pelaajayhdistys on tehnyt ja tekee jatkossakin tiivistä yhteistyötä kansainvälisen pelaajayhdistyksen FIFPRO:n kanssa.

- Vaikka tässä maailmantilanteessa on paljon suurempiakin murheita, tuntuvat parempi pelaajan arki ja urheilijoiden äänen esiin tuominen edelleen merkitykselliseltä työltä. Urheilijan ammatin arvostusta ja työoikeudellista asemaa Suomessa voidaan parantaa merkittävästi, Autio toteaa.

- Näen myös hyvänä sen, miten ryhdikkäin toimin kansainvälinen jalkapalloyhteisö on pienen empimisen jälkeen tuominnut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Jalkapalloa käytetään niin paljon ja häikäilemättömästi politiikan välineenä, että emme voi urheiluyhteisössä mennä enää sen taakse, että “urheilua ja politiikka ei tulisi yhdistää”. Olen myös ylpeä siitä, miten aktiivisen roolin kansainvälinen kattojärjestömme FIFPRO on ottanut ihmisoikeuksien puolustajana ja auttanut myös konkreettisesti pelaajia, jotka pyrkivät sodan alta turvaan, tuore toiminnanjohtaja jatkaa. 

Lisätiedot:
Panu Autio
+358 40 702 2710
panu.autio@jpy.fi

Dani Hatakka
+358 50 4121007
dani.hatakka@gmail.com