2.4.2019

Pelaajan arkea: Petter Meyer tuplaroolissa GrIFK:ssa

GrIFK:n kautta aikain eniten pelejä pelannut ja eniten maaleja viimeistellyt Petter Meyer jatkaa seuran väreissä myös ensi kaudella. Pelaamisen ohella Meyer toimii myös edustusjoukkueen managerina ja on mukana joukkueen rakennusprosessissa.

34-vuotias Meyer liittyi nelivuotiaana mukaan GrIFK:n joukkueeseen ja debytoi edustusjoukkueessa vuonna 2002. Hän on GrIFK:n lisäksi pelannut urallaan myös FF Jarossa ja SJK:ssa. Viime kaudesta lähtien Meyer on toiminut GrIFK:n edustusjoukkueessa pelaamisen ohella myös managerina.

- Se on aika perinteinen kuvio ollut GrIFK:ssa, että joku on hoitanut pelaamisen lisäksi myös managerin hommia. Ennen se oli Antikaisen Jari. Minulle on luontaista ottaa vastuuta myös jostain muusta. Kasaamme joukkuetta yhteistyössä päävalmentaja Kimmo Kantolan kanssa, mutta en sanele hänelle enkä käytä päätäntävaltaa. Tuon toki mielipiteeni esille tarvittaessa, mutta meillä on ollut tähän mennessä valmentajan kanssa aika lailla samat näkemykset asioista, Meyer kertoo roolistaan joukkueen rakennuksessa.

Jonain päivänä saattaa tulla myös se hetki eteen, kun päävalmentaja kertoo, ettei Meyerin palveluksille ole enää tarvetta pelikentällä. Se ei kuitenkaan hyökkääjää haittaa.

- Sekin on sitten varmasti ihan ok päätös, Meyer naurahtaa.

Kaksoisrooli asettaa Meyerin myös erilaiseen tilanteeseen paineiden osalta. Mikäli menestystä ei tule, niin syyttävä sormi osoittaa usein taustoihin.

- Olisihan se kova pala, jos menisi huonosti. Kyllä se tuntuisi pahalta. Toisaalta paineet laittavat liikkeelle ja sitä kautta saa enemmän aikaiseksi. En kuitenkaan koe paineita niin isoina. Yritän vain mahdollisuuksien mukaan palvella seuraa. Meillä on rajalliset resurssit ja pyrimme niiden avulla mahdollisimman hyvään tulokseen, Meyer muistuttaa.

Siviilissä toimitusjohtajana

Meyerilla on monta rautaa tulessa, sillä hän on myös normaalityössä ollen Suomen Urheiluhierontakeskuksen toimitusjohtajana.

- Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Työ on luonut vapauden, että pystyn rytmittämään omaa päivääni eikä se ole sellaista 8-17 työpäivää. Silloin se olisi varmasti paljon rankempaa.

Vaikka GrIFK on Meyerille tärkeä, niin päivätyöt tuovat kuitenkin leivän pöytään.

- Sydämellä kun ajattelee, niin työt ovat 70 prosenttia ja GrIFK 30. Mutta kun asiat laittaa mittasuhteisiin, niin työ vie 100-0. GrIFK:ssa ollaan kuitenkin mukana pyhällä hengellä. Toisaalta jos firmassa asiat menevät hyvin, niin ne heijastuvat myös jalkapalloon ja luo edellytyksiä enemmän sinne.

Toimiva seurayhteisö

GrIFK pelasi kaudet 2016-17 Ykkösessä ja viime kaudella se sijoittui Kakkosen lohkossaan kolmanneksi. Meyer on tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen.

- Meille osui sellainen piikki kausiin 2015-16. Meillä oli Ykkösessä kokenut joukkue ja pelaajat parhaassa iässä. Jos putoamisen jälkeen olisimme jatkaneet samalla linjalla, niin tilanne voisi olla hyvin eri. Kun saimme Kimmo Kantolan ja Juho Mustosen valmentajiksi, niin se oli meille kuin lottovoitto. Meillä on omista nuorista nostettuja nuoria pelaajia ja sitten sellaisia joilla on GrIFK-sydän, jotka jatkavat. Täytyy antaa heille kiitos.

GrIFK:ssa pelaa Meyerin ohella muitakin seurauskollisia pelaajia. Iso GrIFK-sydän onkin ollut yksi seuran vahvuuksista joukkuetta kasatessa.

- Kimi Lindeman ja Joni Kaasinen ovat olleet seurassa sen 10 vuotta eikä Janne Törmänenkään kaukana ole siitä. Moni ydinryhmän pelaaja on ollut joukkueessa vähintään seitsemän kautta. Seurayhteisö, hyvä meininki ja ystävät ovat syyt, miksi pelaajat pysyvät täällä. Olemme löytäneet hyviä jätkiä, jotka ovat palvelushenkisiä, nöyriä ja hyviä tyyppejä, kiittelee Meyer.

Neljän joukkoon tavoite

Tällä kaudella GrIFK pelaa Kakkosen B-lohkossa, jossa nähdään lisäksi pääkaupunkiseudulta EPS, FC Espoo, Gnistan, Honka Akatemia ja KäPa, länsirannikolta Jazz, KaaPo, Pallo-Iirot, SalPa ja lohkon täydentävät tamperelaiset Ilves ja Tampere United.

- Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen, jos saamme uutta prosessia taas eteenpäin. Meillä ei ole vielä suoria tulostavoitteita, mutta uskon meidän olevan neljän joukossa. Gnistan on lohkon selkeä ennakkosuosikki ja meidän on hyvä olla siinä vanavedessä, Meyer arvioi.