Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
3.3.2021

Rasmus Schüller yhdistää opiskelun ja pelaamisen

Rasmus Schüller yhdistää ammattilaisjalkapallon ja opiskelun oikeustieteellisessä.

Schüller valmistui aikoinaan ylioppilaaksi Mäkelänrinteen urheilulukiosta.

- Urheilulukion myötä unelma urheiluammattilaisuudesta konkretisoitui ja määrätietoinen työ tätä tavoitetta kohti todella alkoi. Urheilulukiossa myös opiskelun ja urheilun yhdistäminen oli tehty hyvin helpoksi, Tukholmassa Djurgårdenin riveissä nykyään pelaava Schüller kertoo.

Lukion jälkeen Schüller keskittyi parin vuoden ajan pelkästään jalkapalloon. 

- Olen aina pitänyt lukemisesta ja itseni kehittämisestä, joten parin välivuoden jälkeen hain opiskelemaan sosiaalipsykologiaa yliopistoon.

- Kaipasin muuta tekemistä sekä vastapainoa pelaamiselle. Samaa hyvää vastapainoa tässä saa edelleen kahdeksan vuoden yliopisto-opiskelun jälkeen, keskikenttäpelaaja kertoo.

Schüller opiskeli kolme vuotta sosiaalipsykologiaa Helsingin yliopistossa. Vuonna 2015 hän päätti hakea opiskelemaan oikeustieteelliseen, ja pääsikin sisään ensimmäisellä yrittämällä.

Schüller pääsi opiskelemaan molempia ruotsinkielisiä yliopiston tutkintoja ensimmäisellä yrityksellään. 

- Ei sisäänpääsyyn mitään salaisuutta ole, vaikka molempiin pääsin ensimmäisellä yrityksellä.

- Pääsykokeisiin lukeminen on mielestäni todella henkilökohtaista, siksi on sopivaa löytää itselle toimivat tavat. Itse tein paljon muistiinpanoja ja alleviivauksia sekä kävin valmennuskurssin oikeustieteellistä varten.

Schüllerin mukaan oikeustieteellisen pääsykokeisiin piti päntätä paljon.

- Jos rehellisiä ollaan, niin oikeustieteelliseen lukeminen oli myös paljon ulkoa oppimista, Schüller kertoo ja lisää, että tiedon sisäistäminen ja ymmärtäminen auttaa aina oppimisessa.