14.6.2018

Seth Paintsil Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet FF Jaron Seth Paintsilin sarjan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Neljättä kauttaan Jarossa pelaava Paintsil on tehnyt tällä kaudella Ykkösessä jo neljä maalia.

- Hienoa! En osannut kuvitellakaan tätä. Olen hyvin yllättynyt. Minulla on mennyt ihan hyvin, mutta sarjassa on paljon pelaajia, jotka ovat todella hyviä, Paintsil sanoo vaatimattomana valinnastaan.

Omaan alkukauteensa hän ei ole täysin tyytyväinen, vaikka onnistumisia on tullut.

- Minun täytyy tehdä enemmän maaleja. Ei saa tyytyä siihen, mitä on saavuttanut nyt. Jos tyytyy tilanteeseensa ja siihen paljonko on tehnyt maaleja, se ei riitä. Töitä täytyy tehdä paljon, paljon enemmän, Paintsil linjaa.

Hänellä on yksi selvä tavoite loppukaudelle, mikä voi hyvinkin toteutua, jos sama vire jatkuu kauden loppuun saakka.

- Yritän tosissani olla Ykkösen paras maalintekijä. Mutta koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, jos tulee kesällä siirto tai muuta. Jos pelaan täällä koko kauden, toivon olevani tilaston kärjessä.

Maalien tekeminen ei ole Paintsilille uutta. Viime vuonna Ykkösessä syntyi kymmenen maalia 25 ottelussa.

Jaro koreilee sarjataulukossa kolmantena. Tahti on ollut kelvollinen, mutta se ei Paintsilin mukaan kuitenkaan joukkueelle riitä.

- Olemme todella tyytyväisiä pisteistä, mutta jalkapallossa täytyy voittaa joka peli, jos on hyvä joukkue ja siinä on hyvät pelaajat. Voittoja täytyy tulla enemmän, jos haluaa nousta Veikkausliigaan. Se on tavoitteemme ja paiskimme sen eteen kovasti töitä.

Paintsil on pelannut Veikkausliigaa aiemminkin. Kun hän saapui Jaroon 2015, pohjanmaalaisseura pelasi maamme korkeimmalla sarjatasolla. Hän kokee olevansa nyt, 22-vuotiaana, paljon valmiimpi pelaaja.

- Mielestäni se oli todella hyvä sarjataso minulle. Kun tulin, en saanut niin paljon peliaikaa, koska meillä oli muita hyviä pelaajia. Tein kovasti töitä päästäkseni pelaamaan liigaa, mutta aluksi en saanut niin paljoa vastuuta. Pelasin myös JBK:ssa ja se vahvisti minua.

Kaudella 2015 Paintsil pelasi 18 Veikkausliigan ottelussa, joista kymmenessä avauksessa. JBK:ssa hän pelasi samalla sesongilla kuudessa Kakkosen ottelussa tehden peräti viisi maalia.