Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
31.10.2023

Sofia Jahnukainen naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet PKKU:n Sofia Jahnukaisen Ykkösen lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Valinta oli hänelle tällä kaudella jo toinen.

Jahnukainen oli isossa roolissa, kun PKKU ansaitsi ensi kaudeksi paikan Kansallisessa Liigassa kaadettuaan liigakarsinnoissa TPS:n yhteismaalein 4-2. Aiemmin tällä kaudella hän sai kuukauden pelaajan kunnian toukokuussa.

- Tuntuu hyvältä tietenkin ja tosi kiva kuulla, että pelaajat ajattelivat minun onnistuneeni loppukauden peleissä.

PKKU petasi itselleen hyvät lähtöasetelmat liigakarsintojen toiseen osaotteluun voittamalla 4-1 ja Jahnukainen onnistui kahdesti maalinteossa. Nousu sinetöityi toisessa osaottelussa, vaikka TPS voitti sen 1-0. Jahnukainen myöntää, että nousu Kansalliseen Liigaan tuntui aluksi epäuskoiselta.

- Olimme koko joukkue tosi ylpeitä tavoitteen saavuttamisesta, kun olemme tehneet töitä sen eteen niin paljon. Aluksi oli jopa vähän vaikea uskoa todeksi, että nousimme vihdoin liigaan. Vähän sanattomia olimme siinä toisen karsintapelin jälkeen.

- Joukkueen osalta pelasimme vahvan kauden muutamaa alkukauden peliä lukuun ottamatta. Loppukauden pelasimme erityisen vahvasti ja liigakarsinnassa kotikentällä pelasimme ehkä parasta peliä ikinä, Jahnukainen kertaa loppukauden ratkaisuhetkiä.

Jahnukainen pelasi PKKU:n riveissä kokonaisuudessaan vahvan kauden ja paransi viime kauden maalimääräänsä viidellä viimeistellen tällä kaudella Ykkösessä 14 maalia ja kaksi vielä liigakarsinnassa. Marraskuussa 17 vuotta täyttävä nuorukainen olikin pääosin kauteensa tyytyväinen.

- Henkilökohtaisestikin kausi meni tosi hyvin, vaikka kaikki pelit eivät tietenkään menneet ihan niin kuin olisi halunnut. Tuntuu kuitenkin siltä, että Ykkönen on ollut erittäin hyvä sarja pelata ja kehittyä.

Vuonna 2024 Jahnukaista odottavat haasteet Kansallisessa Liigassa, jossa on mahdollisuus ottaa jälleen askel eteenpäin.

- Ensi kaudella haluan auttaa joukkuettani menestymään ja kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon.