Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
17.3.2023

Suomen Urheilijat ry perustettu edustamaan urheilijoiden ääntä

Kotimaiset itsenäiset pelaaja- ja urheilijayhdistykset ovat perustaneet yhteisen järjestön edustamaan urheilijoiden ääntä.

Perustajajäseniä ovat Suomen Jääkiekkoilijat ry, Jalkapallon Pelaajayhdistys ry, Joukkueurheilijat ry sekä Yleisurheilijat ry. Suomen Urheilijoiden tavoitteena on edistää urheilijoiden asemaa ja arvostusta yhteiskunnassa.  

Uusi yhdistys toimii alustana urheilijoiden ja urheilijayhdistysten tiedon jakamiselle, yhteiselle oppimiselle ja koulutukselle. Suomen Urheilijoiden tavoitteena on tuoda vahvempaa urheilijoiden näkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja esimerkiksi urheilun eettisiin kysymyksiin liittyen. 

Suomen Urheilijat edustaa urheilijoiden näkemyksiä laajasti. Yhdistys tekee tiiviistä yhteistyötä Olympiakomitean ja Paralympiakomitean urheilijavaliokuntien kanssa ja myös Uimaliiton urheilijaedutajiston kanssa on allekirjoitettu yhteistyöjulistus.

Suomen Urheilijoiden puheenjohtajana toimii jääkiekkoilija Teemu Ramstedt ja varapuheenjohtajina lentopalloilija Ronja Heikkiniemi, miekkailija Niko Vuorinen ja futsalpelaaja Panu Autio. Muina hallituksen jäseninä toimivat moukarinheittäjä Kiira Väänänen, pesäpalloilija Juho Korhonen, alppihiihtäjä Erika Pykäläinen, uimari Mimosa Jallow, muodostelmaluistelija Tessa Tamminen, pyörätuolikelaaja Esa-Pekka Mattila, jalkapalloilija Katarina Naumanen ja jääkiekkoilija Eveliina Mäkinen. Hallituksen varajäseniä ovat jääkiekkoilija Karri Rämö, korkeushyppääjä Ella Junnila, jalkapalloilija Emma Immonen ja salibandyn pelaaja Inka Lampinen.

- Pelaajan arvostuksen ja yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen on JPY:n toiminnan ja strategian ytimessä. Tässä työssä emme tule kuitenkaan onnistumaan yksin. Tarvitsemme mukaan koko urheilijakentän edistämään urheilijan asemaa Suomessa. Tämä on hieno askel ja uusi alku, jota JPY on ollut vahvasti puskemassa. Ehdottomasti askel oikeaan suuntaan, JPY:n varapuheenjohtaja Katarina Naumanen toteaa.

Lue lisää: https://suomenurheilijat.fi/