29.11.2019

Veikkausliiga ei pidä taukoa EM-kisojen aikaan

Veikkausliigan seurat ovat sopineet säännöistä, jotka ohjaavat kauden 2020 otteluohjelman rakentamista.

Veikkausliigan seurojen muodostama hallitus on hyväksynyt kokouksessaan 26.11.2019 Veikkausliigan 2020 otteluohjelman rakentamista ohjaavat säännöt. Säännöissä määritellään yhteisesti hyväksytyt periaatteet ja reunaehdot, joiden puitteissa Veikkausliigan toimisto rakentaa otteluohjelman.

Hallituksen päätöksen mukaisesti Veikkausliiga ei pidä ensi kaudella minkäänlaista kesätaukoa siitä huolimatta, että Huuhkajat eli miesten jalkapallomaajoukkue osallistuu jalkapallon EM-kilpailuihin. Veikkausliigan otteluja pyritään pelaamaan ensisijaisesti EM-kilpailujen välipäivinä. Samanaikaisesti Huuhkajien ottelujen kanssa ei pelata Veikkausliigaa.

– Otteluohjelman voi tehdä monella tavalla. Ulkopuolelta tulee paljon rajoituksia, jotka määrittävät yleiset raamit, mutta näiden puitteissa seurat päättävät prioriteetit itse. Tänä vuonna on käyty keskustelua muun muassa siitä, pitääkö seuroilla olla mahdollisuus vaikuttaa omien kotiottelujensa pelipäiviin vai pitäisikö kaikkien seurojen pelata ottelunsa samoina päivinä. Hallitus katsoi, että omien kotiottelujen merkitys seuroille on niin suuri, että tietty liikkumavara on säilytettävä, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Veikkausliigan otteluohjelman rakentamiseen vaikuttavat seurojen esittämien esteiden ja toiveiden lisäksi monenlaiset rajoitukset. Huomioitavia asioita ovat esimerkiksi Suomen Cup, A- ja U21-maajoukkueiden edellyttämät tauot ja UEFA:n seurajoukkuekilpailujen (Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga) pelipäivät.