13.9.2018

Akseli Ollila Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Akseli Ollila on tehnyt Ykkösen piikkipaikkaa pitävän EIF:n riveissä kahdeksan maalia, joista kolme elokuun otteluissa.

- Valinta on tietysti vähän yllätys, mutta minulla on mennyt hyvin. Ajattelin, että se voisi tulla jos vain jatkan samanlailla kun olen pelannut. Alkukausi oli vaikea. Pelasimme monta ottelua tasan, emmekä saaneet maaleja. Minullakin taisi olla yhdeksän peliä, etten tehnyt tai syöttänyt maaleja, Ollila kertaa.

- Kun sain tehtyä ensimmäisen maalin, niin apina putosi selästä ja niitä alkoi tulla lisää. Tehot ovat minulle tärkeitä, ne nostavat itseluottamusta. Tämä on ollut tähän mennessä aika nappikausi. Kaikki on mennyt juuri niin kuin toivoin.

18-vuotias Ollila on helsinkiläisen Käpylän Pallon kasvatti. Hän siirtyi HJK:n organisaatioon marraskuussa 2016 ja pelasi Kakkosessa Klubi 04:n riveissä viime kaudella 13 ottelua ja teki neljä maalia. Hyökkääjä siirtyi Tammisaareen viime talvena vaikka kaksoisveli Tuomas jäi Klubi 04:n riveihin.

- Olen sopeutunut EIF:iin erittäin hyvin, meillä on todella hyvä yhteishenki. Meillä on kivaa treeneissä ja peleissä, olemme hyviä kavereita.

- Sarjana odotin, että Ykkösessä tulee olemaan haastavia pelejä. Kaikki on kuitenkin mennyt paremmin kuin ajattelin sen myötä kun itseluottamus ja usko omiin taitoihin on noussut.

Päätös jättää HJK:n organisaatio ei ollut nuorelle helppo. Klubi 04 nousi niin ikään Ykköseen, mutta Ollila halusi jotain uutta.

- Suurin päätös oli jättää Helsinki. Minulla oli vaihtoehtoja jäädä pääkaupunkiseudulle, se olisi ollut helpompaa. En ole asunut muualla kuin Helsingissä, joten muutto Tammisaareen oli iso valinta. Se on kuitenkin osoittautunut oikeaksi.

- Minun olisi pitänyt tehdä HJK:ssa pidempi sopimus. Haluan päästä liigaan lähivuosina ja HJK:ssa edustukseen olisi ollut vaikea murtautua. Ajattelin, että yhden tai kahden kauden jälkeen EIF:ssa minulla voisi olla mahdollisuus päästä liigaan tai ulkomaille.

EIF johtaa Ykköstä 21 kierroksen jälkeen kahden pisteen erolla ennen KPV:a. HIFK on kärkeä perässä kolme ja AC Oulu seitsemän pistettä. Ollilan kahdeksan osumaa oikeuttavat maalipörssin jaettuun viidenteen sijaan.

- Alkukaudesta nousu Veikkausliigaan oli haaveemme, eikä kukaan muu kuin me itse, uskonut meihin. Nyt tavoite on konkretisoitunut, kun se on niin lähellä. Vedämme nyt yksi peli kerrallaan, mutta mikään muu kuin liigapaikka ei meille enää tästä kaudesta kelpaa.

- Jos minulle olisi ennen kauden alkua sanottua, että olen tehnyt tässä vaiheessa kahdeksan maalia, niin olisin varmasti ollut jo tyytyväinen. Nyt kun niitä on tullut, niin on jäänyt vähän kaivelemaan, että alussa niitä ei tullut. Olen tällä hetkellä tyytyväinen, mutta ei tämä riitä, haluan lisää. Aion antaa loppukauden peleissä parhaani ja auttaa joukkuetta tekemällä maaleja.

Ollila esiintyi vahvasti myös maajoukkuepaidassa, kun Suomen U19-pojat kohtasivat syyskuun alussa Kreikan tuplamaaottelussa. Tuloksiksi kirjattiin 1-0-voitto ja 0-0-tasapeli. Ollila pelasi vain voitokkaassa ottelussa, sillä hänen piti palata EIF-paitaan sarjapeliä varten.

Maajoukkueen syksyn tärkeimmät pelit ovat edessä lokakuussa Virossa, kun joukkue kohtaa EM-alkukarsinnoissa Tanskan, Italian ja Viron.

- Jos saan peliaikaa seurajoukkueessani ja onnistun, niin pääsen toivottavasti joukkueeseen. Uskon ja toivon, että saan ison roolin. Kreikka-pelit menivät hyvin, Ollila päättää.