12.8.2019

Anita Abu Naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

PK-35:n hyökkääjä Anita Abu on valittu Naisten Ykkösen heinäkuun pelaajaksi. Valinnan suorittivat pelaajat itse.

Abu oli otettu saamastaan tunnustuksesta.

– Tuli tosi isona yllätyksenä ja olen tästä otettu. Hieno kunnia, tosi siistiä, Abu iloitsi.

Abu on pelannut kokonaisuudessaan vahvaa kautta pitäen piikkipaikkaa Ykkösen maalipörssissä 15 osumalla. Heinäkuussa Abu iski kolmessa ottelussa yhteensä viisi maalia, jonka kruununa hattutemppu edellisottelussa HauPaa vastaan. Viime kaudella osumia syntyi vain yksi, mutta hänellä on selvä syy tämän kauden maalivireeseen.

– Vihdoin olen päässyt pelaamaan omalla paikallani. Pelasin viimeksi BSM:ssä kärjessä.

Abu tunnetaan monipuolisena pelaajana, joka on pelannut lähes kaikilla pelipaikoilla maalivahtia lukuun ottamatta. Toisaalta monipuolisuus on vahvuus, sillä valmentaja voi heittää hänet lähes rooliin kuin rooliin, mutta toisaalta ei välttämättä pääse aina pelaamaan sillä mieluisimmalla pelipaikalla.

– Viime kaudella pelasin topparina. Siinä pelaaminen on hyvin rajoittunutta eikä siinä voi hirveästi käyttää luovuutta. Tykkään kuitenkin pelata myös sillä pelipaikalla eikä se haittaa minua.

– Monipuolisuus on vähän kaksipiippuinen asia. Jos en mahdu kärkeen pelaamaan, niin voin pelata topparina. Pääasia, että saa pelata. Muita pelipaikkoja kentällä on aika lailla tullut kokeiltua, paitsi laitapakkina en ole hirveän useasti pelannut.

PK-35:n kausi on ollut kokonaisuudessaan vahva. Joukkue on sarjassa toisena puhtaalla pelillä pelanneen PK-35 Vantaan perässä. PK-35:n saldona on 14 ottelusta 12 voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Viime kaudella PK-35:llä olisi ollut mahdollisuus hakea paikkaa Naisten Liigassa täydennysmenettelyn kautta, mutta ei sitä tehnyt. Liiganousua ei huudeta ääneen tälläkään kaudella, mutta sarjan voittaminen kuitenkin kolkuttelee pelaajien takaraivossa.

– Se on vähän sellainen sanomaton tavoite. Kaikki haluavat voittaa kaikki ottelut ja sarjan, mutta ei sitä nousutavoitetta ole mihinkään kiveen kirjoitettu. Olisihan se kuitenkin hienoa.

Abu ei ota myöskään stressiä henkilökohtaisista tavoitteista.

– Haluan vain pelata hyvin ja nauttia yksi kausi kerrallaan. Ei minulla futiksen kanssa ole sellaisia tavoitteita ja toivottavasti pysyisin vain ehjänä.

Abu pelasi kausina 2015-16 HJK:ssa Naisten Liigaa, mutta mieli ei halaja takaisin korkeimmalle tasolle.

– Ehdin pelata Naisten Liigaa pari kautta. Tilanne on ikävä kyllä vain se, ettei Naisten Liigaa pysty pelaamaan ammattimaisesti ja samalla sitä on vaikea sovittaa töiden kanssa yhteen. Sitä pitäisi sitten pystyä pelaamaan täysipäiväisesti, jos haluaisi panostaa Naisten Liigaan.

Abu on ollut töissä edelliset 2,5 vuotta norjalaisfirma Kloss Holdissa, ja on pystynyt kätevästi yhdistämään sekä työt että pelaamisen. Lisäksi hänellä ovat alkaneet myös liiketalouden opiskelut, joten vapaa-ajan ongelmia hänellä ei ole.

– Minulla on aina ollut monta rautaa tulessa ja pidän siitä. Naisten Liigassa ei ainakaan aiemmin katsottu kovin hyvällä, jos joutui jättämään harjoituksia väliin töiden takia, mutta Ykkösessä niin pystyy tekemään ja siihen suhtaudutaan ymmärtäväisemmin, Abu miettii lopuksi.

Kuva: PK-35