Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.8.2019

Ashley Riefner Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

HJK:n Ashley Riefner on äänestetty pelaajien toimesta Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi heinäkuussa.

25-vuotias Ashley Riefner on ollut merkittävässä roolissa HJK:n joukkueessa, joka on käytännössä johtanut Naisten Liigaa läpi kauden. Tällä hetkellä eroa toisena etenevään FC Honkaan on seitsemän pistettä.

Yhdysvaltalaislaituri kärsi heinäkuun ensimmäisessä ottelussa pelikieltoa, mutta kolmessa muussa hän oli avauksessa ja teki KuPS:ia vastaan maalin.

- Meillä oli heinäkuussa todella kovia otteluita, tiesimme sen jo etukäteen. Pelin intensiteetti oli korkealla ja jouduimme taistelemaan erityisen kovaa. Pidän henkilökohtaisesti eniten juuri tuollaisista peleistä. Olen tällä hetkellä todella motivoitunut ja innoissani, Riefner hehkuttaa.

HJK on voittanut pelaamistaan 15 ottelusta 12, eikä tilillä ole edelleenkään tappioita. Kolmesta tasapelistä kaksi tuli heinäkuussa, kun pisteet jaettiin toisena olevan Hongan (1-1) ja Åland Unitedin (1-1) kanssa. Kauden kolmas tasapeli oli kesäkuulta kolmantena olevaa TiPS:a vastaan (1-1).

- Meillä on ollut niin hyvä vuosi, että kaikki haluavat voittaa meidät. Mikään ottelu ei ole helppo. Joukkueemme tietää, että jos säilytämme malttimme, pidämme palloa ja jatkamme hyökkäämistä, niin hyviä asioita tapahtuu.

Riefner pelaa ja asuu Suomessa neljättä vuotta. Kolme ensimmäistä kautta hän edusti PK-35 Vantaata ja voitti mestaruuden kahdesti ja kerran hopeaa. Ennakkosuosikin asema on hänelle siis kaikkea muuta kuin vieras.

- Olen saanut pelata Suomessa kahdessa erinomaisessa joukkueessa, joten en ole kokenut muunlaista tilannetta. Mikään ottelu ei ole helppo, mutta tunnen, että meitä vastaan vastustajakin nostaa intensiteettiään. Mutta se tekee otteluista vain hauskempia, pelaaja naurahtaa.

- Vuodet Suomessa ovat olleet minulle hienoa aikaa, olen saanut kehittyä ihmisenä ja pelaajana. PK oli ensimmäinen seurani ulkomailla ja siksi haaste. Opin paljon, mutta tänä vuonna olen kehittynyt ennen kaikkea hyökkääjänä.

Riefner palasi kotimaahansa viime kauden päätteeksi taskussaan kultamitalit vantaalaisseuran riveistä. Hän palasi vuoden alussa ja aloitti valmistautumisen kauteen 2019, mutta asiat eivät menneetkään suunnitelmien mukaan. PK-35 Vantaa ei saanut liigalisenssiä ja pelaa nyt Ykkösessä.

- Ehdin olla takaisin Suomessa noin kuukauden, kun kuulin uutiset. Se oli todella iso shokki ja olin aluksi vähän paniikissa. Olin harkinnut HJK:hon siirtymistä jo viime kaudella, joten ajattelin, että ehkä se voisi olla edelleen mahdollista. Kävin talvella myös testissä Ruotsissa. Loukkaannuin kuitenkin siellä, eikä se onnistunut.

- Näin päädyin pelaamaan HJK:hon, joka oli varmasti paras ratkaisu. Olen kotiutunut Suomeen ja kaikki sujuu hyvin.

PK-35 Vantaa ja HJK ovat pelityyliltään melko erilaisia joukkueita. Oliko Riefnerin kenties hankala sopeutua uuteen rooliin?

- Rehellisesti sanottuna ei ollut. Vaihto USA:sta PK:hon oli iso muutos. PK:n tapa pelata korostaa taktisuutta ja teknisyyttä ja tietysti sekin oli minulle tuttua. Enemmän olin kuitenkin tottunut hyökkäävään jalkapalloon. HJK:ssa olen ikään kuin palannut juurilleni ja nautin siitä. Olen kehittänyt hyökkäyspelaamistani.

- En osaa sanoa onko tämä kuitenkaan paras kauteni Suomessa. En ole tehnyt tarpeeksi maaleja. Mutta kokonaisuudessaan, itseluottamukseni puolesta, niin voisi ehkä sanoa.

Naisten Liigan runkosarjaa on jäljellä neljä kierrosta. Kuusi parasta ratkaisevat sen jälkeen mitalien kohtalot yläloppusarjassa. Sijoille 7-10 päätyvät pelaavat tippumista ja karsijan paikkaa vastaan.

- Me johdamme sarjaa, mutta muutama tappio voi muuttaa tilanteen täysin. Paineita on, mutta olemme silti erinomaisissa asemissa. Meidän täytyy jatkaa omalla hyvällä tasollamme. Teemme kovasti töitä joka päivä.

- Haluamme pysyä positiivisena ja pelata yhteen joukkueena. Olemme hyviä hyökkäyspelissä ja varmoja myös puolustuksessa. Hyviä asioita tulee tapahtumaan.