Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.6.2022

Dana Leskinen Kansallisen Liigan kuukauden pelaaja

Åland Unitedin Dana Leskinen on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan toukokuun parhaaksi pelaajaksi.

Åland United pelasi kokonaisuudessaan vahvan toukokuun voittaen neljästä ottelustaan kolme ja tasaten kerran pisteet. Alkukaudesta loukkaantuneena ollut Leskinen oli isossa roolissa tehtyään neljä maalia.

- Vähän sama juttu kuin kolme vuotta sitten, kun minut valittiin kuukauden pelaajaksi, niin tämäkin tuli kivana yllätyksenä. Tiesin toki pelanneeni hyvin toukokuun aikana, mutta silti tämä tuli pienenä yllätyksenä, Leskinen kertoi valinnasta kuultuaan.

- Henkilökohtaisesti ensimmäiset pelit olivat vähän hakemista ja katsoin miten jalka kestää. Jalka tuntui hyvältä ja pystyin nauttimaan pelaamisesta. Sitä kautta tuli onnistumisia, kun ei tarvinnut miettiä jalkaa ja pystyi keskittymään pelaamiseen hyvillä fiiliksillä, Leskinen jatkaa.

Åland Unitedin kausi alkoi tappioilla HJK:lle ja KuPS:lle, mutta sen jälkeen ei ole tappioita tullut. Leskisen mukaan joukkue on päässyt samalle sivulle kauden edetessä.

- Yhteispelaamisemme on kehittynyt ja olemme saaneet kiinni siitä miten haluamme pelata sekä ymmärrämme toistemme vahvuuksia paremmin. Olemme pystyneet hyödyntämään nopeita laitureitamme paremmin ja olemme hyvässä maalivireessä, Leskinen avaa Åland Unitedin vireen taustoja.

Kansallisen Liigan kärkitaistelu on mielenkiintoinen. Kaksi ottelua muuta kärkikastia enemmän pelannut KuPS on päässyt ottamaan hieman hajurakoa, mutta kuopiolaisten takana on kuitenkin tiukka kolmikko: PK-35 Vantaa, HJK ja Åland United.

- En ole hirveästi katsonut sarjataulukkoa, mutta sarjassa voi vielä käydä miten tahansa. On jännittävää, että on niin tasaista ja mikä tahansa kärkijoukkueista voi voittaa toisensa. Sitä tulee itsekin enemmän viritettynä tuollaisiin otteluihin.

- Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet vaikka mihin. Haemme kirkkainta mitalia loppuun saakka, Leskinen korostaa.