Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
6.9.2022

Emma Peuhkurinen Kansallisen Liigan elokuun pelaaja 

Pelaajat ovat äänestäneet KuPS:n Emma Peuhkurisen Kansallisen Liigan elokuun parhaaksi pelaajaksi. 

Heinäkuu toi kuukauden pelaajan valinnan lisäksi Peuhkuriselle valinnan myös Helmareihin viimeisiin MM-karsintaotteluihin.

- En pitänyt kumpaakaan valintaa itsestäänselvyytenä. Molemmat olivat kivoja yllätyksiä, Peuhkurinen toteaa verratessaan, kumpi oli suurempi yllätys. 

Peuhkurinen pelasi vahvan kuukauden KuPS:n voittaessa suurinumeroisesti HPS:n ja PK-35 Vantaan. Runkosarjan viimeisessä ottelussa tuli kirvelevä tappio HJK:lle. 

- Olen ollut tyytyväinen pelaamiseeni kauden aikana ja joukkue on löytänyt yhteisen sävelen. Kaikki tietävät oman roolinsa ja olemme olleet vahvoja. Hyvässä joukkueessa on helpompi myös yksilöiden nousta esiin, kun pelaa hyvin. On mahtava pelata, kun ympärillä on hyviä pelaajia, Peuhkurinen jakaa kiitosta myös joukkuekavereilleen. 

KuPS jätti jännitettävää Mestaruussarjaan, kun HJK kavensi voitollaan joukkueiden välisen eron neljään. Näin ollen loppukaudesta riittää vielä rutkasti jännitettävää. 

- Tässä on vielä pelejä jäljellä ja kovia pelejä tulossa. Meidän täytyy säilyttää tasomme loppuun asti. Mitään ei ole vielä voitettu. 

KuPS on mukana edelleen myös Mestarien liigan karsinnoissa. Se voitti oman karsintalohkonsa tiukkojen vaiheiden jälkeen. Karsintafinaalissa kaatui Anderlecht rangaistuspotkukilpailussa ja jatkokarsinnassa se kohtaa itävaltalaisen St. Pöltenin. Tuon otteluparin voittaja etenee lohkovaiheeseen. Peuhkurisen mukaan KuPS:n ajatukset eivät harhaile vielä liiaksi eurokentillä. 

- En usko, että europeleillä on meihin negatiivista vaikutusta. Olemme pelanneet koko kauden korkealla tasolla ja keskittyminen on ollut aina seuraavaan peliin. Uskon europelien tuova vain lisäbuustia ja ne ovat mahtavia kokemuksia. Olemme tehneet koko kauden töitä sen eteen, että pärjäämme sekä liigassa että Euroopassa, muistuttaa Peuhkurinen.