Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
4.6.2021

Epäasiallinen käytös

Jalkapallon Pelaajayhdistys vaatii, että tälläkin kaudella puututaan kaikkeen epäasialliseen käytökseen. Jalkapallon Pelaajayhdistys korostaa, että jalkapallon ytimessä on kunnioitus. Kunnioitus peliä ja toisia ihmisiä kohtaan. Kunnioitus pitää näkyä niin kentällä, katsomossa kuin sosiaalisessa mediassa.

- Pelaajayhdistys ja pelaajat ovat tietenkin iloisia, että pelit ovat käynnissä ja jalkapallokatsomot ovat avattu taas koronarajoitusten jälkeen yleisölle. Tämä on kuitenkin tuonut jo tällä kaudella lieveilmiöitä mukaan. Valitettavasti pelaajat ovat joutuneet kuulemaan tietyn rajan ylittäviä huutoja. Näitä on kuultu niin toimihenkilöltä kuin kannattajilta, kertoo Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

Jalkapallo on universaali kieli ja kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia pelin edessä. Kyse on myös ihmisoikeuksista ja kansainvälisessä pelaajien oikeuksien julistuksessa todetaan muun muassa seuraavasti: ”Jokaisella pelaajalla on oikeus mahdollisuuksien tasa-arvoon ja urheilemiseen ilman minkäänlaista syrjintää, häirintää tai väkivaltaa.” (artikla 3) Lisäksi: “Jokaisella pelaajalla on velvollisuus kunnioittaa kanssapelaajien oikeuksia… ja kunnioittaa kaikkien urheilun parissa toimivien ihmisoikeuksia.

On tärkeää muistaa, että pelaajat ovat ensisijaisesti ihmisiä ja vasta sen jälkeen jalkapalloilijoita. Sananvapaus ja kokoontumisvapaus eivät oikeuta loukkaamaan toisen henkilön ihmisarvoa.