Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
17.3.2020

EURO2020-lopputurnaus siirtyy vuodella eteenpäin

Euroopan jalkapalloliitto UEFA kutsui tiistaiksi koolle etäyhteyksillä kaikki 55 jäsenmaata ja agendalla oli jalkapalloilevan Euroopan suhtautuminen vallitsevaan koronavirustilanteeseen.

Kokouksen myötä tehtiin selkeitä linjauksia kuluvan vuoden kevään ja kesän osalta. Merkittävimpänä näistä on EURO2020-lopputurnauksen siirtäminen pelattavaksi vuotta alkuperäistä aikataulua myöhemmälle kesään 2021. Tarkoituksen on pelata käytännössä samaan aikaan (11.6.-11.7) ja samoissa paikoissa kuin alkuperäisessä suunnitelmassa.

- Lopputurnauksen siirtäminen on ilman muuta massiivinen asia, mutta muuta vaihtoehtoa ei nyt ole. Tässä tilanteessa siirto vuodella eteenpäin on pienempi paha kuin muut skenaariot, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi tuoreeltaan liiton verkkosivuilla.

- UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin linjasi kyllä mielestäni täysin oikein, että Euroopan jalkapallon juhlaa ei voida viettää ilman kannattajia ja katsojia. Lopputurnausta ei voida pelata tyhjille katsomoille – sitä riskiä ei haluta ottaa.

Kuluvalla kaudella kesken olevat sarjat, niin eurooppalaiset cup-kilpailut kuin kansalliset pääsarjatkin, pyritään pelaamaan loppuun.

- Näiden sarjojen pelaaminen siirtyy varmasti joka tapauksessa kesän puolelle saakka. Tavoitteena on saada syksy-kevät -sarjat pelattua kesäkuun loppuun mennessä, mikä on kyllä todella haastavaa, Casagrande arvioi.

- Kaikkiaan seuraavien kahden vuoden kansainväliseen kalenteriin joudutaan tekemään merkittäviä muutoksia ja näitä UEFA käy läpi vielä tarkemmin FIFA:n ja muiden sidosryhmien kanssa seuraavien päivien aikana. Lisätietoja saamme varmasti lähiaikoina, jotta voimme jatkaa omia suunnitelmiamme.