Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
22.8.2023

FIFA FIFPRO World 11 -äänestys käynnissä

Kauden 2022-2023 FIFA FIFPRO World 11 -äänestykset ovat käynnissä ja pelaajat voivat äänestää menneen kauden parhaat pelaajat maailmanlaajuisesti.

World 11 -äänestys on ainoa koko maailman kattava äänestys, jossa nimenomaan pelaajat äänestävät toisiaan. Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus osallistua ja jokainen ääni on tasavertainen. Suomessa äänestää voivat Veikkausliigan, miesten Ykkösen sekä Kansallisen Liigan pelaajat.

World 11 -joukkueen äänestys tapahtuu täysin digitaalisesti. Maiden pelaajayhdistykset jakavat oman maansa pelaajille linkit, joilla pelaajat pääsevät äänestämään. Jokainen pelaaja valitsee kolme maalivahtia, kolme puolustajaa, kolme keskikenttäpelaajaa ja kolme hyökkääjää, jotka ovat pelaajan mielestä olleet menneen kauden parhaat.

Lopullisiin World 11 -joukkueisiin valitaan eniten ääniä saanut maalivahti sekä kolme eniten ääntä saanutta puolustajaa, keskikenttää ja hyökkääjää. Viimeinen jaossa oleva paikka menee kenttäpelaajalle, joka on saanut seuraavaksi eniten ääniä.

Miesten World 11 -joukkueen pelaajien esitykset huomioidaan aikaväliltä 19.12.2022-20.8.2023. Kriteerinä on, että pelaaja on pelannut vähintään 23 virallista peliä kyseisen ajanjakson aikana. Naisten World 11 -joukkueeseen pelaajien peliesitykset huomioidaan aikaväliltä 1.8.2022-20.8.2023 ja pelejä on oltava pelattuna vähintään 25.

Ennen lopullista World 11 -joukkueiden julkistamista FIFA ja FIFPRO julkaisevat listan pelaajista, jotka ovat saaneet eniten ääniä. Lopulliset World 11 -joukkueet julkistetaan The Best FIFA Football Awards 2023 -tapahtumassa.

Suomessa äänestyksen koordinoinnista vastaa JPY:n Emma Immonen.

- Tavoitteena on saada Suomesta mahdollisimman paljon ääniä. Tämä on hyvä osoitus siitä, että olemme osa kansainvälistä futisperhettä ja saamme osallistua tähän maailmanlaajuiseen ja merkittävään äänestykseen. Koodit pelaajille äänestystä varten lähtevät lähipäivien aikana, Immonen kertoo.