11.9.2020

FIFPRO ja FIFA yhteistyöhön Red Button -sovelluksesta

FIFPRO ja FIFA ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Red Button -sovelluksesta. 

Sovelluksen avulla ammattilaisjalkapalloilijat voivat ilmoittaa nimettömästi mahdollisista yrityksistä manipuloida ottelutuloksia.

Red Button -sovelluksen on kehittänyt Suomen Jalkapallon Pelaajayhdistys. Sovellus on ollut Suomessa käytössä jo useita vuosia. 

Nyt sitä levitetään FIFPRO:n johdolla maailmanlaajuisesti pelaajille omien kansallisten pelaajayhdistyksen kautta. 

- Olemme iloisia siitä, että FIFA on suostunut tukemaan Red Button -sovellusta, jonka FIFPRO tarjoaa ammattilaisjalkapalloilijoiden saataville pelaajayhdistysten kautta kautta, FIFPRO:n Roy Vermeer kertoo.

- Olemme vakuuttuneita siitä, että se vahvistaa jalkapallon ja julkisten viranomaisten asemaa taistelussa otteluiden manipulointiyrityksiä vastaan.

Red Buttonin kautta pelaajat voivat toimia täysin anonyymisti.

- Nyt pelaajat voivat ilmoittaa asiasta pelkäämättä, että he vaarantavat itsensä, perheensä tai oman uransa, Vermeer korostaa.

Suomalaista jalkapalloyhteisöä kuohutti vuoden 2005 ottelumanipulaatiotapaukset. Jalkapallon Pelaajayhdistys sai silloin kimmokkeen toimia ottelumanipulaatioiden ehkäisemiseksi. Tämä projekti alkoi vuonna 2011. Pelaajayhdistys lanseerasi ”Stop Fixed Matches – Players Red Button” -mobiilisovelluksen yhteistyössä FIFPro:n sekä Ruotsin, Unkarin, Hollannin ja Skotlannin pelaajayhdistysten kanssa.

Vuonna 2019 Liverpoolin yliopiston raportissa Red Button -sovellus sai korkeimman pistemäärän eri raportointityökaluista.

- Voin vakuuttaa pelaajille, että sovelluksen käyttö on turvallista, kertoi professori David Forrest, yksi Liverpoolin yliopiston tutkimuksen johtajista.

- Puhelimeen ei jää mitään jälkiä siitä, että sillä on tehty raporttia sovelluksen kautta, Forrest jatkaa.

Lue lisää ja lataa sovellus täältä