Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
30.3.2021

Huippusarjojen alkamisajankohtia tarkasteltu

Kansallisen Liiga ja naisten Ykkönen pyritään aloittamaan suunnitelmien mukaan. Miesten Ykkösen ja Kakkosen alkua puolestaan siirretään.

Palloliiton kilpailutyöryhmä on tavannut pääsarjaseurat ja yhteistyössä seurojen kanssa on sovittu pääsarjaseurojen kauden avauksesta koronapandemiatilanteessa. 

Subway Kansallinen Liiga aloittaa sarjakauden suunnitellusti 17. huhtikuuta tyhjille katsomoille, jos viranomaisrajoituksiin ei tule muutoksia. 

Veikkausliigan otteluohjelmaan 2021 tehtiin tarvittavat tarkistukset jo viime viikolla ja kausi käynnistyy huhti-toukokuussa, kaksi viikkoa aiottua myöhemmin. Eurocupeissa pelaavat neljä joukkuetta avaavat kauden jo lauantaina 24. huhtikuuta ja muilta osin kausi käynnistyy toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Myös Naisten Ykkönen aloittaa kautensa tällä tietoa alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti. 

- Kansallisen Liigan seuroissa vallitsi yhteisymmärrys siitä, että kausi yritetään käynnistää ajallaan huolimatta tyhjistä katsomoista. Koronasta johtuvia mahdollisia ottelusiirtoja koitetaan järjestellä arkipeleiksi ja muutamalle vapaalle viikonlopulle, Palloliiton kilpailutoimenjohtaja Pekka Soini taustoittaa.

Miesten Ykkönen puolestaan siirtää aloitusta kolmella kierroksella, ja kauden uusi avauskierros pelataan 5.-9. toukokuuta. Runkosarjan päätöskierros pelataan viikonloppuna 18.-19. syyskuuta. Loppusarjat siirtyvät pelattavaksi siten, että tavoiteltu päättymisaika on 23.-24. lokakuuta.

Avauksen siirtymisestä huolimatta Miesten Ykkösen ylempi ja alempi jatkosarja pelataan, mutta karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä jätetään pelaamatta. Veikkausliigan karsintaan etenee yläloppusarjassa toiseksi sijoittunut. 

Miesten Kakkosessa kauden aloitusta siirretään myös muutamalla viikolla, ja uusi avauskierros pelataan Miesten Ykkösen tavoin 6.-9. toukokuuta. Koronan vuoksi mahdollisesti siirtyvät ottelut pyritään siirtämään ensisijaisesti arkipeleiksi ja otteluohjelmassa olevaa kahta vapaata varaviikonloppua hyödynnetään tarvittaessa (4.9. ja 9.10.).

Miesten Kakkosen kausi pitenee alkuperäisestä kolmella viikolla ja päättyy 23.-24. lokakuuta. Loppusarjaa ei pelata lainkaan. Lisäksi huomioidaan Miesten ja Naisten Kakkosen joukkueille tehty erityissääntö*.

*Helsingin ja Varsinais-Suomen joukkueilla on kuntakohtaisia normaalia valmistautumista vaikeuttavia rajoituksia harjoitteluun liittyen huhtikuun ajan. Tästä johtuen, kyseisillä alueilla toimivat joukkueet (sekä muut joukkueet toisilla alueilla, joilla mahdollisesti on samankaltaisia rajoituksia huhtikuun aikana) voivat ilmoittamalla 9.4. mennessä Palloliiton kilpailutoimintoon halustaan siirtää otteluita, jotka on merkitty pelattavaksi 17.5., tai sitä ennen. Uudesta otteluajankohdasta sovitaan joukkueiden ja Palloliiton kesken yhteisesti.