Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
20.6.2023

Jalkapallo kuuluu kaikille -kiertue vastaanottokeskuksissa – Suomesta joukkue Unity Euro Cupiin

Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY), vastaanottokeskukset, Maahanmuuttovirasto ja Suomen Palloliitto toteuttavat tänäkin vuonna Jalkapallo kuuluu kaikille -kiertueen vastaanottokeskuksissa eri puolilla Suomea. Kiertue opastaa ammattilaisten johdolla vastaanottokeskusten asiakkaita jalkapalloharrastuksen pariin.

Vuoden 2023 kiertue järjestetään kevään ja kesän aikana vastaanottokeskuksissa 14 eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Jokaiseen kiertuepäivään osallistuu JPY:n edustajia ja vastuuvalmentajana toimii brasilialainen entinen huippupelaaja ja ammattivalmentaja Jeferson Pires. Jalkapallo- tai futsalharjoitusten lisäksi vastaanottokeskuksilla on mahdollisuus myös JPY:n edustajan pitämään yhdenvertaisuuteen ja jalkapalloon liittyvään luentoon.

- Jalkapallo on universaali kieli. Se tuo erilaisia ihmisiä yhteen ja helpottaa eri kulttuureista tulevien ihmisten ymmärtämistä ja ystävystymistä. Pelikentällä ja sen liepeillä olen itsekin saanut mahdollisuuden tutustua ja ystävystyä kaikista maailman kolkista tulevien monenlaisten persoonien kanssa. Siinä on jotain maagista, kun voimme yhteisen pallon äärellä yhdenvertaisesti kisailla ja kokea suuria tunteita, sanoo JPY:n toiminnanjohtaja Panu Autio.

Jalkapallo kuuluu kaikille -kiertue on järjestetty vuodesta 2013 lähtien. Kiertueen tavoitteena on parantaa vastaanottokeskusten asiakkaiden fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia lisäämällä liikuntaa ja jalkapallon pelaamista vastaanottokeskuksissa ympäri Suomea.

- Jalkapallo kuuluu kaikille -toiminta on ollut meillä mukana jo pitkään. Jalkapallo kiinnostaa laajasti asiakkaitamme, sitä pelataan ja katsotaan paljon. Kiertueella halutaan saada heille mukavaa ja hyvinvointia tuottavaa toimintaa sekä lisäpiristystä muutenkin arjessa tapahtuvaan jalkapallon pelaamiseen, kertoo tulosalueen johtaja Olli Snellman Maahanmuuttovirastosta.

Suomesta ensimmäistä kertaa joukkue Unity Euro Cupiin

Osana Jalkapallo kuuluu kaikille -kiertuetta innokkaimmille ja onnekkaimmille pelaajille on tarjottu mahdollisuus osallistua UEFA:n ja UNHCR:n järjestämään kansainväliseen jalkapalloturnaukseen, Unity Euro Cup 2023. Toista kertaa järjestettävä turnaus pelataan 27.–29.6. Frankfurtissa Saksassa, ja siihen osallistuu joukkueet 15 eri Euroopan maasta. 7vs7-turnauksen joukkueet koostuvat 11 pelaajasta, joista kahdeksan on oltava kansainvälistä suojelua hakevia tai saavia henkilöitä ja vähintään kahden naisia. Suomen joukkueen valmentajana toimii Jeferson Pires.