Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
23.5.2023

Jalkapallopäivää vietetään 11. kesäkuuta

Jalkapallopäivän pyrkimyksenä on levittää pelin ilosanomaa koko maassa. Kesäkuun 11. päivänä Suomessa nähdäänkin paitsi täysi Veikkausliigan ottelukierros, myös kahdeksan Ykkösen ottelua, kymmenen Kakkosen ottelua, useita kymmeniä alempien sarjatasojen, harrastesarjojen, KKI-sarjojen ja soveltavan jalkapallon SM-turnauksen otteluita, yli 650 lasten ja nuorten virallista ottelua sekä tuhansia ja taas tuhansia futistreenejä, katufutis- ja e-futismatseja, pihapelejä, kesäsunnuntaisia höntsiä ja muita epävirallisia matseja.

Löydät koko listan Jalkapallopäivänä pelattavista Palloliiton alaisista otteluista täältä - hakutoiminnon avulla voit etsiä otteluita esim. kotiseurasi tai kotikaupunkisi nimellä >>

Jalkapallo siis koskettaa satoja tuhansia suomalaisia pelkästään Jalkapallopäivän aikana. Koko Suomen juhla ansaitsee luonnollisesti myös arvoisensa aattoillan. Jalkapallopäivän etkoja vietetään lauantaina 10. kesäkuuta, jolloin Subway Kansallisessa Liigassa nähdään täysi ottelukierros

Jalkapallopäivän suojelijoina toimivat suomalaiselle jalkapalloväelle tutut maajoukkuemaalivahdit Lukas Hradecky ja Tinja-Riikka Korpela.

– Suomalainen jalkapallo on todellakin ansainnut oman juhlapäivänsä. On mahtavaa, että kaikki jalkapalloihmiset pääsevät nyt yhdessä nauttimaan suomalaisen futiksen fiiliksestä samana, yhteisenä päivänä! viestittää Huuhkajien kapteeni Hradecky.

– Tämä on meidän päivämme. Suomalainen futis koskettaa, liikuttaa ja tarjoaa elämyksiä sekä tunteita sarjatasosta riippumatta. Kannustan kaikkia mukaan suomalaisen futiksen ilosanoman levittämiseen, jatkaa Helmarien kapteeni Korpela.

Jalkapallopäivän tavoitteena on kertoa yhteisellä äänellä ja erilaisilla sisällöillä suomalaisen jalkapallon voimasta, jalkapalloperheen muodostamasta yhteisöllisyydestä, sekä kannustaa ihmisiä paikan päälle seuramaan suomalaista jalkapalloa.

– Jalkapallopäivä juhlistaa kaikkia suomalaisen jalkapallon tekijöitä seuroista, pelaajista, valmentajista, erotuomareista, faneista, vanhempiin ja vapaaehtoisiin. Ennen kaikkea tämä on koko suomalaisen jalkapalloyhteisön juhlapäivä. Ollaan ylpeitä Suomi-futiksesta ja nautitaan päivästä, vaikka pelissä ystävien kanssa! kannustaa Veikkausliigan puheenjohtaja ja Palloliiton varapuheenjohtaja Kaarlo Kankkunen.

Sosiaalisessa mediassa jalkapallopäivään voivat osallistua kaikki käyttämällä hashtagia #jalkapallopäivä - toivomme mahdollisimman paljon kuvia ja tunnelmia!