Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
10.6.2020

JPY ja Sydänsairaala yhteistyöhön -"Etukäteistutkimus on merkittävä asia"

Jalkapallon Pelaajayhdistys ja Sydänsairaala tekevät jatkossa tiivistä yhteistyötä. Sydänsairaala toimii Pelaajayhdistyksen erityisasiantuntijana sydänasioissa.

Erilaiset sydänasiat ja -ongelmat ovat olleet esillä paljon medioissa myös jalkapallon parissa.

- Kun puhutaan ammattiurheilijoista, on erittäin tärkeä asia, että urheilijoiden sydän tutkitaan säännöllisesti. Ammatti on kova ja rankka, joka saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa isoja ongelmia, jos taustalla on esimerkiksi perinnöllisiä tai synnynnäisiä sydänvikoja, Sydänsairaalan kardiologian aluepalveluiden palvelujohtaja Vesa Virtanen kertoo.

- Jo FIFAn ohjeiden mukaankin pelaajille pitää tehdä säännöllisesti tutkimukset. Etukäteistutkimus on merkittävä asia, jolla pystytään jo varhaisessa vaiheessa todentamaan mahdolliset sydänongelmat.

Virtanen korostaa, että sairaana pelaaja ei saa urheilla eikä rasittaa itseään. Näin minimoidaan mm. sydänlihastulehdusten riskit.

- Jos pelaaja tuntee poikkeuksellisia tuntemuksia, on hakeuduttava tutkimuksiin. Poikkeuksellisia tuntemuksia voivat olla esimerkiksi rintakipu, hengenahdistus tai rytmihäiriötuntemukset.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola korostaa myös asian tärkeyttä.

- Jos pelaaja huomaa ongelmia, suosittelemme heti kääntymään erikoislääkärin puoleen. Haluamme myös korostaa tätä etukäteistutkimusten tärkeyttä ja merkitystä.

- Ja nyt korona-aikana erityisryhmien terveyden tarkkaileminen ja heistä huolehtiminen on vieläkin tarkempaa, Juhola painottaa.

Sydänsairaala on sydänpotilaiden hoitoon erikoistunut julkinen sairaala, joka tarjoaa seuroille pelaajien screening-palvelua.
Lue lisää: lisää: www.sydansairaala.fi